Image 1
Image 2
Acasa

Sindicatele şi patronatele ar trebui să se unească împotriva Guvernului, consideră liderii de sindicat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Reprezentantii patronatelor si sindicalistii au fost invitati in platoul Informatia TV
Reprezentantii patronatelor si sindicalistii au fost invitati in platoul Informatia TV

Codul Fiscal a fost modificat. Lipsa de argumentare, de putere şi de unitate dintre sindicatele şi patronatele din România au avut ca rezultat un eşec categoric. Orgonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) a fost publicată în monitorul oficial şi astfel din 1 ianaurie 2018 îşi va produce efectele.

În tot acest tăvălug de informaţii lansate în spaţiul public, românul de rând nu mai ştie ce să creadă. Întrebarea prin care aceştia caută să ştie dacă le va fi afectat buzunarul sau nu, a rămas încă fără un răspuns concret. Vor scădea salariile în sistemul public şi privat aşa cum susţin sindicatele ori cresc şi astfel,  puterea de cumpărare va fi mai mare aşa cum spun factorii decizionali ?

Cu toate modificările aduse Legii 227 din 2015 privind Codul Fiscal, un lucru este sigur şi anume angajatorii au mai multe posibilităţi de care se pot folosi. Pe marginea a patru astfel de scenarii aplicabile de la 1 ianaurie 2018 s-au purtat discuţii şi în cadrul emisiunii “Audienţe în direct” difuzată în 13 octombrie.

În platoul Informţia TV au fost prezenţi: Ciprian Costea – preşedintele Patronatului Naţional Român (PNR) de pe regiunea de nord vest a ţării; Vasile Dârle- reprezentant Cartel Alfa şi Dan Burulea- liderul filialei sătmărene CNSLR Frăţia.

Reprezentantul angajatorilor din mediul privat cataloghează atitudinea premierului Mihai Tudose ca fiind “perversă” în raport cu multinaţionalele şi băncile. “Această poziţionare este una incorectă, scopul este de a duce atenţia într-o altă direcţie, astfel încât pe câmpul lor de manifestare să poată să îşi implementeze acestea măsuri. Se pare că uită cu totul de firmele româneşti, de antreprenorii care îşi plătesc toate dările la stat şi care chiar doresc să existe o stabilitate şi o predictibilitate economică”, declară Ciprian Costea.

Tot reprezentantul PNR dă citire în cadrul emisiunii unei liste făcută publică de ANAF. Aceasta relevă topul celor 500 societăţi răuplatnice a constibuţiilor către stat.

“Vorbesc factorii decizionali despre nivelul scăzut al încasărilor la contribuţii din partea mediului privat. Ţin să vă spun că pe primele 10 locuri în topul răuplatnicilor se află exact companiile cu capital de stat. Mai exact 9 din 10 sunt societăţi ale statului Român”, explică Ciprian Costea.

 

Continuarea o puteţi citi în exclusivitate în ediţia tipărită din data de 15 noiembrie.

 

Ciornă automată

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with