Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ALEGERI 2024

Sistem de management anti-mită, implementat la AEP

Un sistem de management anti-mită a fost implementat în cadrul Autorităţii Electorale Permanente.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) desfășoară un amplu proces de întărire și consolidare a integrității profesionale a angajaților.

 

 

 

Potrivit unui comunicat de presă al instituției pentru îndeplinirea acestui obiectiv, AEP a implementat proiectul DIGI-EMB – Digitalizare pentru creșterea nivelului transparenței, eticii și integrității activităților de management electoral și finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale, confinanțat din Fondul Social European și derulat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

 

 

 

“Prin intermediul acestui proiect european, am abordat problematica electorală a anului 2024 din perspectiva democratică, a profesionalizării angajaților AEP si a informării corecte a alegătorilor cu privire la drepturile și responsabilitățile lor. (…) Vă asigur că ne pregătim temeinic pentru anul electoral 2024, că facem propriile alegeri pentru reorganizarea, întărirea și consolidarea integrității instituționale a AEP și că ne bazăm pe partenerii noștri, instituții publice și organizații neguvernamentale, să dovedim că statul român este pregătit să răspundă așteptărilor democratice ale cetățenilor săi”, a declarat președintele AEP, Toni Greblă.

 

 

 

Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul AEP, dar și în cadrul partidelor politice din România, prin implementarea unor măsuri de prevenire a corupției, prin aplicarea mecanismelor, procedurilor și normelor de etică și integritate, precum și prin îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor în ceea ce privește prevenirea corupției.

 

 

 

Una dintre activitățile proiectului a vizat implementarea și eficientizarea unui sistem de management anti-mită în cadrul Autorității Electorale Permanente, conform standardului SR ISO 37001:2017, certificatul fiind înmânat conducerii instituției în cadrul unui eveniment organizat marți, 5 decembrie 2023, la care au participat parteneri instituționali tradiționali ai AEP și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale.

“O certificare de acest tip poate suna foarte pretențios, dar în același timp este foarte necesară pentru câștigarea încrederii cetățenilor în cinstea și corectitudinea instituțiilor statului, în capacitatea lor de a asigura servicii eficiente, în cazul nostru de a organiza alegeri libere, corecte, democratice”, a mai spus Toni Greblă.

 

 

 

Totodată, în cadrul proiectului desfășurat în acest an a fost implementat un instrument online pentru îmbunătățirea raportării și centralizării informațiilor privind finanțarea activității curente a partidelor politice, a campaniilor electorale și a celor pentru referendum.

 

 

 

Un alt element important al proiectului a vizat îmbunătățirea competențelor în domeniul prevenirii și combaterii corupției ale angajaților responsabili din AEP, prin organizarea de cursuri de formare profesională în domeniul eticii, integrității și prevenirii corupției.

 

 

CITEȘTE ȘI:Start în campania electorală din Satu Mare printr-o infracțiune  

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns