Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ÎNGRIJORARE PENTRU TINERI

Șomajul în scădere în martie 2024

Șomajul în scădere în martie 2024
Pe plan european, rata șomajului în zona euro a rămas constantă în martie 2024, la un minim istoric de 6,5%
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Șomajul în scădere în martie 2024, dar rămâne la niveluri alarmante printre tineri În luna martie 2024, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), rata șomajului a înregistrat o ușoară scădere, ajungând la 5,3%, ajustată sezonier. Totuși, rata șomajului în rândul tinerilor a rămas la un nivel îngrijorător.

 

 

În cifre concrete, în martie 2024, rata șomajului ajustată sezonier a coborât la 5,3%, în scădere cu 0,3 puncte procentuale față de luna precedentă, februarie 2024.

 

 

Deși numărul estimat al șomerilor a scăzut, rămâne o diferență semnificativă între ratele de șomaj ale bărbaților și femeilor. Șomerii de sex masculin au înregistrat o rată cu 0,8 puncte procentuale mai mare decât cei de sex feminin.

 

 

În ciuda scăderii generale a ratei șomajului, există încă o preocupare majoră în ceea ce privește rata șomajului în rândul tinerilor, care se menține la 22,1%.

 

 

În segmentul persoanelor adulte (25-74 de ani), rata șomajului a fost de 4,2% în martie 2024, cu o distribuție de 3,9% pentru femei și 4,5% pentru bărbați. În aceeași perioadă, numărul estimat al șomerilor adulți a reprezentat 74,1% din totalul șomerilor.

 

 

Pe plan european, rata șomajului în zona euro a rămas constantă în martie 2024, la un minim istoric de 6,5%. În timp ce activitatea economică a stagnat, rata șomajului a continuat să scadă, evidențiind o rezistență a pieței muncii în fața dificultăților economice.

 

În Uniunea Europeană, rata șomajului a înregistrat o ușoară scădere până la 6% în martie 2024. În România, rata șomajului a coborât la 5,3% în martie, față de 5,6% în februarie, reflectând o tendință descrescătoare în comparație cu anii precedenți.

 

CITEȘTE ȘI: Rata șomajului în județul Satu Mare

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns