Image 1
Image 2

SONDAJ: Trebuie mutate păcănelele în afara oraşelor?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Marcel Ciolacu a declarat recent că “Avem şi o propunere la Camera Deputaţilor privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate oraşele, aşa cum este peste tot în Europa”.

Cel mai probabil propunerea respectivă îi aparţine deputatului Adrian Cozma de la PNL Satu Mare. Acea propunere mai vizează şi restricţionarea publicităţii la jocurile de noroc.

Mai exact, potrivit proiectului, în privinţa amplasării, este specificat faptul că „spaţiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului Bucureşţi, astfel cum este prevăzută la art. 95 din Ordonanţă de urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare”. Totodată, “spaţiul propus nu este situat la mai puţin de 300 m de un aşezământ de învăţământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un aşezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi altele asemenea sau în incinta acestora; se interzice desfăşurarea de jocuri de noroc în spaţii care datorită amplasării ar conduce la obstrucţionarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locaţii de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, staţii ale mijloacelor de transport în comun etc.)”.

Întrebarea noastră este:

Sorry, there are no polls available at the moment.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with