Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Curiozități despre luna Februarie

Știai aceste lucruri despre luna Februarie?

În concluzie, februarie nu este doar o lună scurtă, ci și plină de evenimente și semnificații culturale care reflectă diversitatea și complexitatea lumii în care trăim.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Luna februarie este a doua lună a anului și este plină de curiozități interesante.

Februarie este luna cu cele mai puține zile dintr-un an obișnuit, având 28 sau 29 de zile. Cu toate acestea, este considerată specială datorită diverselor evenimente și caracteristici unice.

Originea numelui: Numele “februarie” provine din cuvântul latin “februum”, care înseamnă “curățare” sau “expiere”. Romanii antici sărbătoreau festivalul Februalia în această lună, o perioadă de purificare și curățare.
Ziua Îndrăgostiților: Februarie este asociată cu dragostea datorită sărbătorii Zilei Îndrăgostiților, care are loc pe 14 februarie. Această tradiție a îndrăgostitilor a fost inspirată de Sfântul Valentin, un martir creștin din Roma.
An bisect: La fiecare patru ani, februarie primește o zi în plus, devenind un an bisect cu 29 de zile. Acest adăugământ este necesar pentru a sincroniza calendarul cu anul tropical și pentru a evita devierea sezonului.
Zodia Vărsător: Până pe 18 februarie, zodia dominatoare este Vărsătorul, iar din această dată începe perioada Peștilor. Astrele influențează personalitatea și comportamentul oamenilor în funcție de zodia lor.
Superluna Neagră: În 2018, pe 31 ianuarie, a avut loc o “Superlună Neagră”, fenomen în care o eclipsă totală de lună a coincis cu o Lună Plină și cu cea mai apropiată apropiere a Lunii de Pământ. Aceasta a fost o raritate și nu s-a mai întâmplat de peste 150 de ani.
Ziua Pământului: În februarie, pe 2 februarie, este celebrată Ziua Pământului. Această zi încurajează conștientizarea asupra impactului activităților umane asupra mediului și promovează practici sustenabile.
Luna Nouă: În unele culturi, prima Lună Nouă a anului chinezesc are loc în februarie. Aceasta marchează începutul Noului An Lunar, celebrat în multe comunități asiatice.
Festivalul Purim: În iudaism, februarie marchează Festivalul Purim, celebrat pe 14 și 15 Adar conform calendarului evreiesc. Este o sărbătoare cu aspecte festive și religioase, marcând salvarea poporului evreu în Persia antică.
Ziua Internațională a Copiilor Soldați: În fiecare an, pe 12 februarie, este observată Ziua Internațională a Copiilor Soldați, pentru a atrage atenția asupra problemelor copiilor implicați în conflicte armate.
Astronomie în februarie: În această lună, observatorii cerului pot să admire constelații precum Orion și Gemenii. De asemenea, planeta Venus poate fi strălucitoare pe cerul de seară.
În concluzie, februarie nu este doar o lună scurtă, ci și plină de evenimente și semnificații culturale care reflectă diversitatea și complexitatea lumii în care trăim.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS NIVELUL DE TRAI ÎN UNGARIA

Sărăcia este în creștere în Ungaria: impactul asupra populației maghiare

Creștere alarmantă a sărăciei în Ungaria: 28% dintre maghiari nu pot face față unei cheltuieli neprevăzute de 100.000 HUF. Află detaliile impactului inflației și tendințelor economice actuale!

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, and IZ+ <35 members only.
Log In Join Now