Image 1
Image 2

TICHETE DE MASĂ

Strategii pentru contracararea inflației și susținerea puterii de cumpărare

Strategii pentru contracararea inflației și susținerea puterii de cumpărare
Cu toate că inflația rămâne ridicată, iar creșterile salariale sunt sub nivelul acesteia în multe sectoare, tichetele de masă oferă un venit suplimentar pentru angajați
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tichetele de masă reprezintă un element crucial în efortul de a combate inflația și de a menține puterea de cumpărare a angajaților în anul 2024.

În contextul unei inflații crescute și a creșterii limitate a salariilor, tichetele de masă devin un instrument eficient pentru a susține veniturile suplimentare ale angajaților și pentru a-i fideliza în cadrul companiilor.

Valorizarea tichetelor de masă la 40 de lei începând cu 1 ianuarie 2024 a contribuit la asigurarea unui venit suplimentar de 880 de lei pentru cei cu normă întreagă de muncă. Această măsură se dovedește a fi una dintre puținele inițiative menite să contracareze efectele inflației și să sprijine puterea de cumpărare a salariaților.

Potrivit estimărilor realizate de compania de consultanță Frames, valoarea totală a programului de tichete de masă ar putea depăși 31,68 miliarde de lei în 2024, ceea ce reprezintă un stimul semnificativ pentru puterea de cumpărare a angajaților și, implicit, pentru economie. Fidelizarea angajaților devine tot mai importantă în contextul creșterii taxelor și a inflației, iar tichetele de masă se conturează ca o soluție viabilă pentru aceasta.

Cu toate acestea, pentru a menține acest trend ascendent, este crucial ca statul să ofere predictibilitate fiscală și să sprijine dreptul firmelor de a oferi beneficii angajaților fără a impune noi taxe și impozite. Mai mult, extinderea beneficiilor de acest gen către un număr mai mare de angajați ar putea aduce beneficii considerabile atât pentru aceștia, cât și pentru economie în ansamblu.

În plus, analiștii de la Frames subliniază necesitatea rezolvării problemei adaosurilor comerciale la produsele alimentare de bază și propunerea unor soluții alternative, cum ar fi acordarea de tichete sociale dedicate achiziției de alimente esențiale. Aceste măsuri ar putea contribui la îmbunătățirea accesului la alimente pentru populația vulnerabilă și ar putea reprezenta un instrument practic pentru susținerea socială și economică a acestora.

Analiza Frames oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra importanței tichetelor de masă în contextul luptei cu inflația și subliniază necesitatea unor politici fiscale și sociale coerente pentru a asigura stabilitatea și prosperitatea economică pe termen lung.

Citește și:ROMÂNIA: Doar o anumită categorie de bugetari vor primi vouchere de vacanţă şi tichete de masă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with