Image 1
Image 2
Acasa

FRAUDĂ ȘOCANTĂ

Studentul din Taiwan manipulat să-și amputeze picioarele pentru asigurare de 1,3 milioane de dolari

Studentul din Taiwan manipulat să-și amputeze picioarele pentru asigurare de 1,3 milioane de dolari
În timpul perchezițiilor, poliția a găsit dovezi care susțineau înșelăciunea, inclusiv găleata de plastic folosită pentru a îngheța picioarele lui Zhang și documente legate de asigurare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un tânăr student de la o universitate din Taiwan, identificat doar ca Zhang, a fost reținut de autorități sub suspiciunea de fraudă, după ce și-a amputat picioarele într-o încercare de a obține o despăgubire de asigurare în valoare de 1,3 milioane de dolari. Potrivit procurorilor locali, Zhang a fost convins de un prieten de-al său, pe nume Liao, să comită acest act ilegal.

În vârstă de 23 de ani, Zhang a urmat instrucțiunile lui Liao și și-a expus picioarele la gheață timp de peste 10 ore pentru a le provoca degerături severe, în speranța de a justifica necesitatea unei duble amputări. Ancheta a dezvăluit că Liao, care a suferit pierderi financiare din tranzacționarea cu criptomonede, a manipulat situația și l-a determinat pe Zhang să semneze documente legale care să îl oblige să plătească o sumă în jurul a 800.000 de dolari.

Într-o altă încercare de a consolida povestea, Liao i-a spus lui Zhang că este amenințat de gangsteri. Apoi, cei doi au simulat un incident în care Zhang ar fi fost afectat de degerături, călărind pe o motocicletă prin orașul Taipei. Zhang a achiziționat mai multe polițe de asigurare costisitoare cu doar câteva zile înainte de presupusul accident.

Cu toate acestea, anchetatorii au descoperit inconsecvențe în povestea lor. Temperaturile din noaptea incidentului nu au coborât sub zero grade Celsius, iar rănile lui Zhang nu corespundeau cu cele ale unei degerături naturale. În cele din urmă, picioarele i-au fost amputate sub genunchi, dar autoritățile au fost alertate și cazul a fost investigat.

În timpul perchezițiilor, poliția a găsit dovezi care susțineau înșelăciunea, inclusiv găleata de plastic folosită pentru a îngheța picioarele lui Zhang și documente legate de asigurare. Atât Liao, cât și Zhang au fost arestați și acuzați de fraudă și complicitate la vătămare gravă.

Citește și: Asigurătorii au avizat peste 86.400 de dosare de daună RCA în trimestrul al treilea din 2020

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with