Image 1
Image 2

CUPLURILE ȘI BANII

Studiu despre gestionarea financiară și relațiile de cuplu în România

Studiu despre gestionarea financiară și relațiile de cuplu în România
Studiul mai relevă faptul că siguranța financiară ocupă locul 4 în prioritățile oamenilor atunci când planifică întemeierea unei familii
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

78% dintre români consideră bani ca principal motiv de ceartă în cuplu

 

Un studiu sociologic realizat de Banca Comercială Română (BCR) în colaborare cu Unlock Market Research dezvăluie că disensiunile legate de bani și situația financiară reprezintă unul dintre cele mai frecvente motive de ceartă în cuplu pentru 78% dintre români. Cu toate acestea, 53% dintre respondenți sunt de părere că educația financiară poate consolida o relație. De asemenea, pentru 65% dintre participanți, planificarea banilor pentru situații neprevăzute este prioritatea principală.

 

Studiul vine în contextul în care BCR a anunțat că peste 1 milion de români au beneficiat de programele sale de educație financiară, marcând astfel o etapă importantă în înțelegerea relației românilor cu banii. Analiza realizată de Unlock Market Research se concentrează pe comportamentul financiar al cuplurilor, având în vedere că acestea reprezintă o componentă majoră a acestei cifre impresionante. Rezultatele studiului demonstrează că 74% dintre cupluri economisesc, iar peste jumătate utilizează diverse produse bancare pentru acest scop, precum conturi de economii sau depozite.

 

În ceea ce privește gestionarea situațiilor financiare dificile, 65% dintre cupluri au declarat că au abordat împreună schimbările financiare, evidențiind o abordare colaborativă. Cu toate acestea, 13% au recunoscut că aceste schimbări au condus la tensiuni în relație, subliniind importanța unui fond de urgență și a planificării financiare.

 

Despre deciziile financiare și investiții, 80% dintre cupluri își pun veniturile la comun și gestionează bugetul familial prin discuții comune. Totuși, expunerea la educație financiară este încă moderată, cu 46% dintre respondenți care caută periodic informații financiare. De asemenea, 36% dintre intervievați au recunoscut că au ascuns informații despre bani față de parteneri, ceea ce poate duce la conflicte în cuplu.

 

Studiul mai relevă faptul că siguranța financiară ocupă locul 4 în prioritățile oamenilor atunci când planifică întemeierea unei familii, iar zestrea nu mai este considerată relevantă pentru majoritatea românilor.

CITEȘE ȘI: Studiile au dovedit că dragostea la prima vedere nu există

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Proteste împotriva creșterii bugetului militar în Japonia

MITING PENTRU PACE

Proteste împotriva creșterii bugetului militar în Japonia

Parlamentul japonez a aprobat joi bugetul pentru anul fiscal 2024 începând din aprilie, în valoare totală de 112,57 trilioane de yeni (aproximativ 744 de miliarde de dolari). Bugetul de apărare al țării pentru noul an fiscal a înregistrat o creștere de 16,6 la sută, atingând un record de 7,92 trilioane de yeni, adică 56 miliarde de dolari.