Image 1
Image 2

BANI INSUFICIENȚI

Suma pentru naveta elevilor nu acoperă valoarea abonamentelor

Consiliile județene au aprobat tarifele per kilometru pentru a se stabili sumele forfetare pe care ar trebui să le primească elevii navetiști de la 1 februarie pentru transportul gratuit.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Însă, potrivit calculelor făcute de unii inspectori școlari, transmise Edupedu.ro, sunt situații în care banii pe care îi va da Ministerul Educației nu acoperă integral valoarea abonamentelor. Asta înseamnă că Ministerul încalcă propria lege care stabilește că toți elevii au transport gratuit. Doar două dintre cele 14 județe încă nu au afișat tarifele – județul Harghita și Argeș.

 

De la 1 februarie, elevii navetiști care și-au plătit până acum luni de zile din banii lor abonamentele pentru școală ar trebui să primească sume forfetare, stabilite în funcție de tariful per kilometru stabilit de fiecare dintre cele 14 Consilii Județene care nu aveau contracte cu operatorii de transport. În realitate, procesul va mai dura cel puțin câteva zile pentru că majoritatea Consiliilor Județene abia au aprobat de câteva zile tarifele, iar școlile urmează să calculeze sumele forfetare, în funcție de numărul de kilometri parcurși de elevi până la școală. În unele situații acestea sunt mai mici decât au plătit până acum elevii din propriile buzunare.

 

Practic, cu cât sunt mai puține zile de școală în luna respectivă, cu atât scade valoarea sumei forfetare, deși valoarea abonamentelor eliberate în mod normal nu ține cont de numărul de zile din lună. La un abonament care costă 500 de lei, elevul va primi suma forfetară de cel mult 331 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with