Image 1
Image 2

Sunteți de acord cu majorarea salariilor tuturor bugetarilor?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
legea salarizarii bugetarilor mai asteapta
legea salarizarii bugetarilor mai asteapta

    Premierul Victor Ponta a anunțat, marţi, la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă privind majorarea cu 25% a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.


Ponta a precizat că pentru şedinţa de Guvern din 26 august se va pregăti atât OUG privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

Salariile vor fi dublate până în 2017

“Putem de la 1 octombrie să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical”, a spus Ponta, precizând că vor beneficia de aceste majorări aproximativ 181.000 de persoane în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autoriăţilor publice locale şi peste 13.000 de persoane din ministerele care au reţea proprie de sănătate, Interne, Apărare, SRI și celelalte.
Premierul a spus că impactul bugetar anual al acestor majorări salariale este în jurul sumei de un miliard 700 milioane lei.
La rândul său, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, preconizează că salariile personalului din sistemul sanitar vor fi dublate până la începutul anului 2017, dacă vor fi respectate actualele negocieri, o prevedere în acest sens urmând a fi introdusă în Legea de salarizare unică.

Se legalizează “cadourile” pentru medici?

Premierul Victor Ponta i-a cerut, marţi, ministrului Justiţiei să elaboreze un proiect de lege care să elimine răspunderea penală a personalului din sistemul sanitar în cazul în care contribuţiile primite de la pacienţi nu sunt condiţionate, sunt oferite post-tratament şi sunt fiscalizate.
“Vreau să lămuresc şi să fie foarte clar, medicii nu mai sunt funcţionari publici (…). Pe Statutul medicului, nu avem ce să schimbăm în plus, e vorba de responsabilitatea penală”, a spus Ponta.
El a explicat că acele “contribuţii suplimentare” pe care pacienţii vor să le dea medicului şi asistentului care i-au tratat trebuie să îndeplinească trei condiţii, cumulativ: să nu fie condiţionate de către medic şi asistent, să fie primite după îndeplinirea actului medical şi să fie declarate în aşa fel încât ele să poată fi impozitate. Cu aceste trei condiţii cumulative, să nu mai implice răspunderea penală a medicului, asistentului sau al oricărui reprezentant al sistemului sanitar.

Dascălii vor tratament egal

Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” salută decizia Guvernului de a majora salariile din sănătate şi solicită ca de acelaşi tratament să beneficieze şi angajaţii din învăţământ.
Federaţia avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar.
Sindicatele polițiștilor au cerut și ele o majorare de 70%.
Marți, și sindicatele angajaților din structurile de Mediu au anunțat că sunt nemulțumite. O delegație a angajaților din Mediu a fost marți în audiență la prefectul Eugeniu Avram.

Ca urmare, punem cititorilor noștri următoarea întrebare:
[cardoza_wp_poll id=146]

6 comentarii

  1. Daca se maresc cu 70% la bugetari sa se reduca si contributiile la privati cu 70% si sa se transfere la restul de plata ,ca asa este corect nu?.
    in 2009 cand au fost reduse cu 25% salariile bugetarilor si pensiile speciale toata tara plangea de mila lor ,dar in 2006,2007 cand prin supraevaluarea leului cei care prodceau pentru export au pierdut banii castigati 30% dupa ce ii aveau in cont nu interesa pe nimeni.
    incet o sa ramanem cu bugetarii iar restul la cersit.

  2. Dar cu cei care produc banii ce facem d-lor Ca este f.usor sa imparti ceea ce au produs altii si tu te-ai lenevit pe la finante ,primarii ,parlament ,judecatorii etc D-lor luati si chilotii de pe muncitori si de pe patroni ca doar mediul privat produce banul

  3. De ce nu ne uitam cum e la altii,cu o democratie stabilizata-ANGIA, GERMANIA,sa vedem care e raportul salariilor doctorilor,profesorilor,functionarilor,politistilor,guvernantilor, parlamentarilor,alesilor locali,etc.,deci ale tuturor care sunt platiti din BUGET,comparativ cu SALARIUL MEDIU DIN SOCIETATILE CU CAPITAL INTEGRAL PRIVAT ?Nu e o mare filozofie,datele sunt publice,iar anual,daca media salariilor din sectorul privat creste,cu un anumit procent,sa se mareasca si in sectorul bugetar cu acelasi procent.Altfel iar se produce o ruptura intre VENITURI si CHELTUIELI,si ne vom trezi CU MARIRI SI NNOI IMPOZITR SI TAXE.De ce nu invatam nimic de la tarile civilizate,suntem de 8ANI in EUROPA UNITA

  4. De ce nu se face o lege unica pentru bugetari,si la fiecare ctegorie sa se calculeze salariul IN FUNCTIE DE SALARIUL MEDIU DIN SOCIETATILE COMERCIALE CU CAPITAL INTEGRAL SAU MAJORITAR PRIVAT, DEOARECE MUNCITORII DIN ACESTE SOCIETATI SUSTIN TOATA TARA, ei sustin si SOCIETATILE DE STAT,CARE IN MARE MAJORITATE SUNT IN FALIMENT NEDECLARAT-CFR,METROU,MINELE,RATB,si altele

  5. Daca demnitarii merita dublarea salariului iar presedintele triplarea salariului asa cum au facut pt. nemunca depusa atunci fara exceptie si discriminare si bugetarii merita aceasi dublare !. Demnitarii merita cresteri salariale proportionala cu cresterea nivelului de trai si a bunastarii natiunii pe care o conduc si nu invers proportionala ( varianta nesimtita) !.

Lasă un răspuns

Connect with