Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Supă de zarzavaturi cu ghimbir

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O legătură de zarzavaturi proaspete, o gulie, o legătură de frunze de ţelină, pătrunjel verde, o ceapă de mărime potrivită, 2 linguri de ulei, 100 g de făină albă (cernută), sare, piper, boia de ardei, ghimbir măcinat.

Mod de preparare:

Din făină, doar cu apă şi sare se face un aluat mai tare pentru tăiţei, care apoi se răzuiesc şi se lasă puţin la uscat. Ceapa se taie cubuleţe mărunte, iar zarzavaturile curăţate se feliază subţire. În circa 2/3 din cantitatea de ulei se căleşte mai întâi ceapa, până când devine sticloasă, apoi se adaugă zarzavaturile feliate, se călesc şi acestea, se condimentează după gust, apoi se stinge cu circa un litru de apă, adăugând şi verdeţurile. În uleiul rămas se călesc tăiţeii, până când devin galben-aurii. Se adaugă la supă şi se fierbe până când se înmoaie toate ingredientele. Înainte de a se lua de pe foc, se mai potriveşte de condimente. Tăiţeii se pot înlocui cu crutoane prăjite în ulei, dar în acest caz se adaugă la supă doar la servire. Tot la servire se poate adăuga şi ardei iute, sau dacă nu ţineţi post, chiar şi puţină smântână.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REȚETE ROMÂNEȘTI

Ciorbă de lobodă

Ciorba de lobodă, cu origini în tradiția țărănească românească, valorifică ingredientele proaspete de primăvară, precum loboda nutritivă, fiind rafinată de-a lungul timpului cu adăugiri ca smântâna sau iaurtul, pentru a deveni un preparat iubit în întreaga țară.