Image 1
Image 2

BISERICĂ ARHIPLINĂ

Sfânta Liturghie Arhierească în prezența a sute de credincioși la Mănăstirea Măriuș

Sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Măriuș
Sute de credincioși din județul Satu Mare au participat la Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Preasfințitul părinte episcop Timotei Sătmăreanul la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Măriuș.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În duminica a 17-a după pogorârea Sfântului Duh, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a slujit la acest lăcaș de cult înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

 

 

La acest eveniment de suflet pentru întrega comunitate din Valea Vinului, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură, în prezența credincioșilor, a autorităților locale și centrale.

 

 

Din soborul părinților slujitori au făcut parte pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, arhim. Gherontie Nerheș, starețul mânăstirii, alături de alți preoți invitați din parohiile învecinate.

 

 

Au slujit și părinții arhidiaconi Gherasim Nap, Dumitru Botiș – director de servicii sociale ale eparhiei, Ioan Onuț Păcurar – referent secretariat.

La momentul pricesnei, doamna preoteasă Ioana Andreea Botiș a interpretat o cântare bisericească specifică acestei duminici.

 

 

Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” Măriuș, care face parte din Protopopiatul Satu Mare, este situată în comuna Valea Vinului, satul Măriuș. Lăcașul de cult s-a înființat în anul 1993, și este păstorit de către starețul protosinghel Gherontie Nergheș.

 

 

Este o mănăstire de călugări, care își prăznuiește hramul în prima vineri după Paști, care este și zi de pelerinaj. Biserica de lemn s-a construit pe temelii de piatră și este nepictată, fiind o ctitorie a credincioșilor locului.

 

Citește și:

Preasfințitul părinte Timotei va sluji duminică la Mănăstirea Măriuș

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with