Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ECHILIBRU ÎN VIAȚĂ

Țara care asigură un echilibru între carieră și viața personală

Țara care asigură un echilibru între carieră și viața personală
Echilibrul între viața profesională și cea personală este considerat adesea cheia pentru un stil de viață sănătos și pentru bunăstarea psihologică. De aceea, nu este surprinzător că pentru cei care iau în considerare o mutare internațională, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

….. este crucial să înțeleagă cum este abordată munca într-o țară, conform unui articol.

Pentru a identifica țările care oferă cel mai bun echilibru între viața profesională și cea personală, s-a analizat indicele global de echilibru între viață și muncă din 2023, realizat de compania de tehnologie HR Remote. Acesta ia în considerare aspecte precum numărul de zile de concediu legal, procentul minim legal al concediului medical și durata concediului de maternitate plătit. De asemenea, au fost examinate datele OCDE privind echilibrul între viața profesională și cea personală, care analizează numărul de ore lucrate de angajați și timpul alocat liberului și îngrijirii personale în cele 22 de țări membre.

 

 

Noua Zeelandă se situează în fruntea clasamentului Remote, oferind 26 de săptămâni de concediu de maternitate plătit, sporit de un salariu minim relativ ridicat, 32 de zile de concediu anual legal și un procent minim de plată legală pentru concediul medical de 80%.

Cu toate acestea, mai mult decât orice politică specifică, cultura generală a țării contribuie la crearea unui mediu de lucru mai relaxat, afirmă Erin Parry, o canadiană care locuiește și lucrează în marketing în Noua Zeelandă.

 

 

„Ca și canadian, aveam o mentalitate de «a face sau a muri» în ceea ce privește munca”, a declarat ea. „Nu știam cum să mă adaptez la altceva.” În momentul în care a vizitat Noua Zeelandă în 2015, a observat că țara oferea o abordare diferită – una care, odată ce s-a mutat permanent acolo în același an, a corespuns în mare măsură așteptărilor sale.

Desigur, Noua Zeelandă nu este fără cusur. Datele OCDE arată că 14% dintre angajați lucrează mai mult de 50 de ore pe săptămână, peste media OCDE de 10%. În plus, timpul alocat pentru îngrijire personală (cum ar fi mâncarea și somnul) și petrecerea timpului liber (inclusiv timpul petrecut cu familia și prietenii, hobby-urile și vizionarea la televizor) este ușor mai scăzut decât media OCDE, la 14,9 ore pe zi. Parry subliniază că Noua Zeelandă nu oferă unele dintre beneficiile guvernamentale disponibile în alte țări bogate, cum ar fi asigurarea lucrătorilor în caz de șomaj, iar costurile pentru îngrijirea copiilor sunt ridicate și în creștere.

 

 

În plus, abordarea relaxată a muncii în Noua Zeelandă poate avea și dezavantaje. „Dacă ai o urgență sau trebuie să rezolvi ceva, lucrurile se mișcă încet”, a remarcat Parry. „Luna decembrie este practic inactivă; nu se întâmplă mare lucru. Oamenii nu răspund la e-mailuri.”

Cu toate acestea, spune Parry, cultura echilibrată între viața profesională și cea personală a Noii Zeelande este de nepătruns. „Principalele priorități ale oamenilor sunt familia lor, bunăstarea, recreerea și călătoriile”, a adăugat ea. „Își prețuiesc timpul și cred că munca este doar un mijloc pentru atingerea unui scop, nu scopul principal al vieții lor.”

 

 

Spania ocupă locul al doilea pe indicele Remote, datorită beneficiilor precum cele 26 de zile de concediu anual legal. Potrivit datelor OCDE, lucrătorii din Spania își dedică cele mai multe ore din zi petrecerii timpului liber și îngrijirii personale dintre toate țările, cu excepția Italiei și Franței. Doar 2,5% lucrează la program prelungit în muncă plătită.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Se poate spera la prosperitate cu muncă mai puțină?

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns