Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aflate pe masa judecătorilor CCR, interceptările SRI au fost declarate neconstituționale. Oricât s-ar încerca impunerea unor teme serioase, la zi, trecutul vine din spate și își impune agenda. Obsesia dosarelor DNA instrumentate pe baza interceptărilor SRI face imposibilă o dezbatere, să zicem, pe tema educației. Cei mai importanți lideri politici sunt ei înșiși parte în acest proces de limpezire a situației create de protocoale.

Prin urmare nu au cum să fie obiectivi.

Adevărul, se pare, nu se va afla niciodată, la fel ca în cazul dosarelor revoluției din decembrie 1989, al mineriadelor, dar și al mai recentului caz al protestelor și violențelor din 10 august 2018.

Un stat funcțional își rezolvă problemele rapid. Franța, după violentele proteste, își rezolvă problema în cel mai simplu mod cu putință: guvernul renunță la noile taxe.

Mai puțin, doar în treacăt, se mai discută despre sindicate. Motivul poate fi apropierea prea mare dintre liderii sindicali și guvern. Par a fi în relații mai mult decât cordiale. Liderii sindicali cer, guvernul le dă.

Direcția generală a stabilit-o foarte clar premierul Dăncilă: salariile în sistemul bugetar vor crește în continuare. Așadar, va continua migrația forței de muncă dinspre economia privată spre sistemul de stat.

Se înțelege că pentru susținerea efortului bugetar se instituie noi taxe. Cine să protesteze? Sindicatele în niciun caz.

Vor protesta angajații din sistemul productiv pentru că văd că la stat nu se lucrează nimic, dar se dau salarii mari. Ei de ce să muncească?

Guvernul PSD-ALDE atinge o culme a populismului. S-ar părea că PSD nu are alte instrumente pentru a se menține în topul partidelor decât oferind pomeni electorale.

Spirala promisiunilor cuprinde, de fapt, întreaga economie, dar într-un mod care nu are nimic în comun cu realitatea. Guvernul reușește performanța de a-și fura singur căciula. De exemplu premierul Dăncilă afirmă că datorită măsurilor luate de guvern s-au creat 20.000 de locuri de muncă. În realitate, forța de muncă a migrat de la un agent economic la altul.

Președintele Iohannis, partidele de opoziție, zi de zi, prin toate mijloacele de informare în masă, spun că guvernul PSD-ALDE trebuie să plece. Nu vor să ducă explicațiile până la capăt. Se limitează la dosarele penale ale liderilor, ale politicienilor din PSD, insistă pe acuzația că majoritatea parlamentară modifică legile justiției pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de dosare, dar nu ating aproape deloc problemele de ordin social și economic. Nu vor să supere electoratul PSD. Îl protejează, vor să și-l atragă. Ceea ce înseamnă că în cazul în care opoziția va veni la guvernare va continua politica populistă a coaliției PSD-ALDE.

Marea problemă nu este că s-au schimbat 70 de miniștri în doi ani. Nu este nici măcar că s-au schimbat trei guverne, trei prim miniștri, în  doi ani. Problema este că toate au fost la fel de neperformante. Un reper rămân autostrăzile. Un reper rămân societățile de stat neperformante. Un reper rămân datele statistice, semnalele de alarmă ale Băncii Naționale.

Creșterile de prețuri nu se mai pun. Românii s-au obișnuit cu ele. Omul merge la pompa de benzină și nu mai știe cât va plăti. Omul nu știe cât vor costa utilitățile, căldura, apa, curentul electric în iarna care vine. În schimb toată lumea este la curent cu deciziile CCR. Toată lumea știe că PSD vrea să modifice legile justiției ca să-l scape pe Liviu Dragnea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei

Cum gândește poporul?

Asculta acest articol     Devenind din ce în ce mai clar că ARD nu are forța și inventivitatea unei adevărate

Sigla Informatia Zilei

Campania invizibila

Asculta acest articol Campania electorala are o latura ascunsa, greu de depistat cu ochiul liber. Cetateanul simplu, omul de pe