Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Teoriile lui Einstein cu privire la expansiunea universului sunt confirmate de cercetatori

evolutia universului
Viziunea lui Albert Einstein asupra modului in care se extinde universul s-a dovedit a fi corecta, susţine un nou studiu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Viziunea lui Albert Einstein asupra modului in care se extinde universul s-a dovedit a fi corecta, susţine un nou studiu.
O echipa de cosmologi, citata de descopera.ro, a anunţat, la o reuniune naţionala de astronomie de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, ca fenomenul de accelerare a expansiunii universului poate fi explicat utilizand doar teoria relativitaţii a lui Einstein si constanţa cosmologica.

Rezultatul va fi utilizat pentru a inţelege ce anume cauzeaza accelerarea universului si de ce. Totodata, se pare ca prin aceasta metoda se vor afla si alte informaţii legate de energia neagra (nume dat agentului fundamental care determina procesul de accelerare si despre care se cunosc foarte puţine informaţii).

Oamenii de stiinţa de la Universitatea Portsmouth si Institutul Max Planck pentru Fizica Extraterestra au examinat perioada de acum 5-6 miliarde de ani, cand universul avea doar jumatate din varsta actuala si au reusit ca efectueze masuratori de o acurateţe extraordinara.

Constatarile vin sa sprijine teoria generala a relativitaţii a lui Einstein, care prezice rapiditatea cu care galaxiile, separate intre ele de distanţe mari, ar trebui sa se miste una spre alta si ritmul in care structura universului ar trebui sa creasca. Concluziile sunt in concordanţa cu modelul care susţine ca universul a aparut acum 13,7 miliarde de ani in urma evenimentului numit Big Bang.

Experimentul a avut la baza o observaţie din 1998, cand oamenii de stiinţa au studiat luminozitatea exploziilor stelare pentru a deduce faptul ca expansiunea universului are loc dupa reguli fizice pe care noi inca nu le putem inţelege, devenind un proces foarte rapid.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns