Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tinerii străzii prezintă un spectacol în școli gimnaziale și licee din județ

Un al proiect de mare amploare implementat de Asociația Stea este programul de terapie prin horticultură
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Turneul de prezentare a unui spectacol artistic ai cător actori sunt chiar tinerii străzii a început la unitatea de învățământ din Mădăras
Turneul de prezentare a unui spectacol artistic ai cător actori sunt chiar tinerii străzii a început la unitatea de învățământ din Mădăras

Aceștia sunt preț de câteva zeci de minute actori în fața a sute de elevi și profesori

Asociația Stea Satu Mare derulează în această perioadă o serie de activități interesante pentru copiii și tinerii străzii din municipiu. Vă prezentăm în rândurile de mai jos câteva din proiectele pe care le implementează organizația nonguvernamentală, proiecte de care se poate bucura întreaga comunitate locală.

In perioada 29 mai – 13 iunie 2014, în școlile și liceele sătmărene, beneficiarii serviciilor oferite de Asociația Stea  le oferă elevilor și cadrelor didactice spectacole. Turneul de prezentare a unui spectacol artistic ai cător actori sunt chiar tinerii străzii a început la unitatea de învățământ din Mădăras. S-a bucurat de un real succes, tinerii străzii fiind aplaudați la scenă deschisă de cei peste 125 de elevi și cadrele lor didactice. Realizarea acestui spectacol a fost posibilă cu spijinul și sub îndrumarea regizorului tehnic de la Teatrul de Nord Satu Mare, Dorel Iurcencu.

Un adevărat spectacol artistic, cu scenariu, costume, coloană sonoră și decor

Turneul continuă la Școala “Ion Creangă”, Colegiul “Ion I.C. Brătianu”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă. Acest turneu e parte a Programului de dezvoltare personală bazat pe elemente de tradiții culturale transfrontaliere. Programul are scopul de a dezvolta deprinderile de viață independentă și abilitățile artistice ale celor implicați. Sub îndrumarea expertului cultural, tinerii au început incursiunea în istoria romilor, 90 la sută dintre beneficiari fiind de etnie romă. S-a pornit de la origini și a început explorarea elementelor specifice culturii lor de-a lungul timpului. Astfel s-a născut un adevărat spectacol artistic, cu scenariu, costume, coloană sonoră, decor. Totul cu sprijinul generos al Teatrului de Nord Satu Mare și al unor oameni de cultură. După turneul din comunitatea locală sătmăreană, spectacolul va fi prezentat în cadrul unui festival internațional organizat cu participarea tuturor partenerilor din proiect, cei din România, Ungaria și Ucraina.

Programul de terapie prin horticultură

Un al proiect de mare amploare implementat de Asociația Stea este programul de terapie prin horticultură. Acesta se derulează în perioada aprilie – iunie 2014. Asociația Stea vrea să obțină pentru acest proiect un teren de cel puțin 800 mp pentru amenajarea unei grădini și a unui solar.

Un al proiect de mare amploare implementat de Asociația Stea este programul de terapie prin horticultură
Un al proiect de mare amploare implementat de Asociația Stea este programul de terapie prin horticultură

Spațiul este necesar implementării programului de terapie prin horticultură ce urmează să sprijine integrarea socio-profesională a 42 de persoane fără adăpost. Programul de terapie este elementul central al Proiectului “Start pentru incluziune socială prin muncă”, proiect pe care Asociația Stea îl implementează în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în perioada aprilie 2014 – aprilie 2016.

Primăria Satu Mare sprijină derularea proiectului

Pentru că proiectul are un impact benefic la nivel comunitar, reprezentanții Asociației Stea au solicitat autorităților publice locale sprijin pentru obținerea terenului. Primăria Satu Mare a răspuns pozitiv, identificând o locație potrivită. Se va face o propunere care să fie votată în ședința de Consiliu local pentru concesionarea suprafeței respective pe cinci ani. Potrivit directoarei Asociației Stea, Cristina Bala, “acest proiect reprezintă o oportunitate importantă de schimbare pentru oamenii fără adăpost care își doresc să se integreze în societate, asigurând posibilitatea sprijinirii lor printr-un proces de evoluție de la stadiul de persoană care depinde de mila și ajutorul celor din jur la o persoană ce lucrează și contribuie la buna funcționare a societății. Ne bucurăm mult de faptul că autoritățile locale au promis să susțină această inițiativă și îi mulțumim domnului primar Dorel Coica pentru suportul său”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns