Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tir cu 14 tone de deşeuri, oprit la Vama Petea

Sigla Informatia Zilei
Tir cu 14 tone de deşeuri, oprit la Vama Petea
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu aproximativ 14 tone de articole second-hand.

Vineri, 16 iunie a.c., la ora 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean olandez în vârstă de 62 de ani conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Olanda. Acesta transporta articole second-hand (haine şi mobilier) de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din judeţul Sălaj.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total aproximativ 14.000 de kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile legale (marfa nu a fost supusă acţiunilor de spălare, dezinfecţie şi dezinsecţie).

Drept urmare, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul  maghiar.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns