Image 1
Image 2

TRAGEDIA DE LA CREVEDIA. Iohannis: Instituţiile competente trebuie să caute explicaţii şi soluţii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La trei zile de la tragedia de la Crevedia, preşedintele Klaus Iohannis i-a vizitat pe răniţii internaţi în Spitalul Floreasca din Bucureşti.

El i-a lăudat pe pompieri şi pe medici. 

”Am fost în vizită, am vizitat pompierii răniţi care sunt aici, în spital. Am întâlnit două categorii de persoane pe care trebuie să recunosc că le admir şi le stimez. Pompierii care au fost la intervenţie, profesionişti, hotărâţi, dăruiţi, şi care, din păcate, au fost răniţi în cadrul acestei intervenţii. Pe de altă parte, evident, medicii, întregul corp medical, care s-a mobilizat incredibil. Rapid de tot s-a mobilizat întregul spital, a preluat pacienţii, i-a tratat şi aceste intervenţii foarte rapide cred că putem să spunem că au salvat vieţi şi destine.

Şi unii, şi alţii au toată aprecierea şi admiraţia mea”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

       Şeful statului a subliniat că în ultimele săptămâni ne-am confruntat cu tot felul tragedii.  

”Am avut în ultimele săptămâni tragedie după tragedie. Am avut tragedia de la 2 Mai, am avut tragedia de la Botoşani, am avut tragedia de la Crevedia, am avut pe urmă tragedia de la Alba. Sigur, toate pot fi clasificate ca accidente, dar cred că autorităţile, instituţiile abilitate trebuie să meargă mult, mult mai mult în profunzime. Întrebarea pe care cred că ne-o punem toţi este de ce s-a ajuns până aici? De ce nu s-a prevenit ce a putut fi prevenit?

Şi atunci, cu siguranţă, autorităţile, instituţiile competente trebuie să caute explicaţii şi trebuie să caute soluţii pentru a preveni cât de mult se poate preveni în viitor. Trebuie să vedem. A fost neglijenţă, sau conivenţă, sau mai mult, sau pur şi simplu ignoranţă, sau n-au fost bune procedurile, sau nu s-au corelat instituţiile, sau cineva a încălcat clar legea? Cineva a încălcat legea penală? Toate aceste lucruri trebuie să fie căutate, clarificate, explicate, şi sistemele îmbunătăţite. Nu pot să accept explicaţii de genul că pe noi nu ne-a sesizat nimeni. Este un pic greu de acceptat în cazul, de exemplu, Crevedia că cei de acolo n-au ştiut.

Nu vreau în acest moment să acuz pe nimeni, dar aştept ca instituţiile abilitate să-şi facă datoria, să vină cu explicaţii, cei vinovaţi să primească pedepse exemplare şi acolo unde sistemul nu funcţionează, unde corelările din lege nu sunt bune, unde procedurile nu sunt suficient de bune, unde se calcă în picioare autorităţi care au toţi aceeaşi competenţă şi niciunul nu se duce până la rădăcina fenomenului, acestea să fie lămurite, clarificate, pentru a preveni în viitor astfel de evenimente.

Este, după părerea mea, inacceptabil să dăm din umeri şi să mergem mai departe.”, a mai spus preşedintele.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with