Image 1
Image 2
Acasa

APIA

Transferul de exploataţie se anunţă la APIA în 15 zile, de către cesionarul care solicită plata ajutorului 

Transferul de exploataţie se anunţă la APIA în 15 zile, de către cesionarul care solicită plata ajutorului 
Transferul unei exploataţii se poate realiza oricând până la momentul emiterii de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - APIA a deciziei de plată pe numele fermierului care transferă exploataţia agricolă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După cum menţionează publicaţia Agroinfo, Conform art. 2 alin. (1) lit. cc) din Hotărârea de Guvern nr. 1571/2022 cu modificările și completările ulterioare, transferul unei exploataţii este definit ca orice modalitate de transmitere legală a dreptului de proprietate, deţinere sau utilizare a exploataţiei, efectuată până la emiterea primei decizii de plată, cu excepţia moştenirii, în cazul căreia transmiterea se poate realiza şi după emiterea primei decizii de plată.

 

 

 

Conform art. 32. din același act normativ: (1) Dacă o exploataţie este transferată integral de la un beneficiar la altul după depunerea unei cereri de plată şi înainte să fi fost îndeplinite toate condiţiile de acordare a plăţii, cedentului nu i se acordă niciun ajutor sau sprijin pentru exploataţia transferată.

 

 

 

(2) Ajutorul solicitat sau plata solicitată de cedent se acordă cesionarului, cu respectarea următoarelor condiţii: a) în termen de 15 zile calendaristice de la efectuarea transferului de exploataţie, cesionarul notifică APIA asupra transferului şi solicită plata ajutorului şi/sau a sprijinului; b) cesionarul furnizează toate documentele justificative solicitate de APIA referitoare la transferul de exploataţie; c) sunt îndeplinite toate condiţiile pentru acordarea ajutorului şi/sau a sprijinului în ceea ce priveşte exploataţia transferată.

 

 

 

(3) După momentul în care cesionarul a informat APIA şi a solicitat plata ajutorului şi/sau a sprijinului potrivit prevederilor alin. (2) lit. a): a) toate drepturile şi obligaţiile cedentului care decurg din raportul juridic dintre cedent şi APIA generat de cererea de plată sunt atribuite cesionarului; b) toate acţiunile necesare pentru acordarea ajutorului şi/sau a sprijinului şi toate declaraţiile date de cedent înainte de transfer sunt atribuite cesionarului în scopul aplicării normelor relevante ale Uniunii; c) exploataţia transferată este considerată o exploataţie separată pe durata anului de cerere în cauză.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ITALIA

Măsuri sporite împotriva migranţilor ilegali

Oficialităţile de la Roma au anunţat adoptarea unei serii de măsuri înăsprite împotriva migraţiei ilegale. Numai săptămâna trecută au ajuns în Italia peste 1000 de persoane care urmează să fie repatriate în ţările de origine.