Image 1
Image 2

EVENIMENT

Transportatorii din Satu Mare, la protest pe Centură

Satu Mare a devenit marți,16 ianuarie 2024, un loc unde se protestează, evenimentul fiind organizat de fermieri și transportatori locali, care s-au mobilizat în urma recentelor schimbări legislative privind tarifele la asigurările RCA și importurile masive din Ucraina.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Parcarea de pe centura de ocolire a devenit locul de întâlnire al protestatarilor, unde sute de tractoare și camioane s-au adunat începând cu ora 9:00 dimineața.

 

Principala nemulțumire a participanților la protest vizează creșterea semnificativă a tarifelor la asigurările RCA, considerate excesive și neproportionate. Fermierii prezenți au exprimat indignarea față de impactul financiar major pe care aceste tarife îl au asupra activităților lor, punând sub semnul întrebării sustenabilitatea afacerilor lor.

 

O altă problemă ridicată de fermieri este importul masiv de cereale din Ucraina, care a lovit puternic piața locală. Cei prezenți la protest susțin că prețurile extrem de mici practicate de fermierii ucraineni au dus la prăbușirea prețurilor la cereale în Satu Mare, lăsându-i pe fermierii români într-o situație dificilă, cu stocuri nevândute și dificultăți financiare.

 

Protestul a început în mod pașnic, dar participanții au avertizat că vor bloca circulația pe centura de ocolire pentru a atrage atenția asupra revendicărilor lor. Se așteaptă ca acest protest să creeze dificultăți majore în traficul rutier în următoarele zile, deoarece fermierii și transportatorii își exprimă hotărârea de a lupta pentru drepturile lor în fața autorităților și a schimbărilor percepute ca injuste în legislația economică.

 

CITEȘTE ȘI: Câți ucraineni au intrat luni, 15 ianuarie 2024, în România?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with