Image 1
Image 2

BUZĂU

Trovanții de la Ulmet dau bătăi de cap șoferilor

Un important drum turistic de la Ulmet a fost deviat, în urma identificării riscului de alunecare a trovanților de la Ulmet, sau Babele, după cum mai sunt cunoscute. Rocile de forme nodulare dau bătăi de cap șoferilor în urma ploilor abundente din ultima perioadă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Apele au săpat la partea inferioară a trovanţilor şi există pericolul de prăbuşire, doi sunt în situaţia aceasta. La unul există pericolul să alunece, iar la celălalt există pericolul să se rostogolească. Noi ne-am gândit la o consolidare cu beton, dar stricăm aspectul trovantului şi nu este ok. A plouat torenţial la noi în ultima perioadă. M-am gândit şi la altă soluţie, o împrejmuire. Cea mai bună soluţie ar fi însă o întărire a pietrei la nivelul solului, o lipire a trovantului de sol. Cu cât plouă mai mult, cu atât se slăbeşte baza lor”, a declarat primarul comunei Bozioru, Valentin Grigore.

Administrația județeană a găsit ca primă soluție devierea traseului către doi dintre trovanții de dimensiuni ample, pentru a preveni producerea de accidente, cauzate de alunecările sau rostogolirile pietrelor.

“Într-adevăr este o problemă acolo, există posibilitatea ca doi trovanţi principali să se surpe tocmai de aceea, chiar dacă sunt pe raza comunei Bozioru, noi ca autoritate judeţeană, ca membri ai Geoparcului ‘Ţinutul Buzăului’ am luat măsurile necesare, în primul rând de a schimba traseul, am pus semnele respective astfel încât oamenii să găsească o altă cale să viziteze zona. Oamenii în general vin, fac poze, se urcă pe obiectiv, aşa suntem noi. Este interzis de a te urca pe ei. Pentru a putea interveni la structura lor trebuie să vorbim cu specialişti”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns