Image 1
Image 2

TURNEU ITF ÎN SATU MARE: Jucători de top se întrec în perioada 10-17 septembrie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Baza sportivă Match Point din Satu Mare se pregăteşte să găzduiască, pentru prima dată, un turneu de calibru internaţional în perioada 10-17 septembrie 2023.

Cunoscut sub numele de Match Point Trophy, acest eveniment reprezintă o oportunitate unică pentru pasionaţii de tenis din zonă să vadă în acţiune jucători talentaţi şi promiţători. Organizatorii anunţă că intrarea va fi gratuită pentru toţi spectatorii. Cu un total de 15.000 de dolari în premii, competiţia se încadrează în categoria M15 a turneelor ITF. Aceasta este o platformă esenţială pentru jucătorii emergenţi să îşi demonstreze abilităţile şi să acumuleze experienţă într-un mediu competitiv.

Satu Mare are onoarea să primească sportivi din întreaga lume, printre care se numără Alexander Weis din Italia, Maks Kasnikowski din Polonia, Cristian Filip din România, Maxime Chazal din Franţa şi Giovani Oradini din Italia – toţi aceştia fiind clasaţi în top 400 ATP.

Lista sportivilor acceptaţi AICI.

Printre concurenţii cu potenţial promiţător se află şi Tudor Batin, un tânăr de doar 17 ani din Satu Mare, care face parte din lotul naţional de juniori şi care va avea ocazia să se măsoare cu jucători experimentaţi. În acest moment sunt 15 sportivi pe tabloul de simplu, având clasări cuprinse între 309 şi 522 ATP. Tabloul va fi completat de juniori de top din România, sportivi cu wild carduri şi cei veniţi din calificări.

Turneul va cuprinde două categorii: simplu şi dublu. Calificările încep duminică, 10 septembrie, cu un tabloul de 64, iar competiţia principală de simplu va începe marţi, 12 septembrie, cu un tablou de 32 de jucători. În paralel, va fi organizat şi un concurs de dublu, cu un tablou de 16 perechi.

Pentru desfăşurarea acestui eveniment de amploare, totul este pregătit la Baza Sportivă Match Point din Satu Mare, de pe strada Victoriei, care dispune de 8 terenuri de tenis de zgură.

Organizarea unui turneu de această anvergură a necesitat eforturi susţinute pe parcursul a aproape 2 ani, iar în spatele coordonării se află Călin Panas, directorul turneului. Implicarea şi sprijinul Federaţiei Române de Tenis, precum şi contribuţia notabilă a personalităţilor ca George Cosac – preşedintele FRT şi Eugen Gănescu – director FRT de competiţii internaţionale, au contribuit la materializarea acestei iniţiative de excepţie.

În perioada următoare vom reveni şi cu alte informaţii legate de turneul care va fi găzduit de baza sportivă Match Point.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with