Image 1
Image 2

POLITICĂ

UDMR: Anul 2024 va fi unul dezastruos pentru investițiile locale

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) avertizează că anul 2024 se anunță a fi unul dezastruos pentru investițiile locale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Într-un comunicat recent, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) avertizează că anul 2024 se anunță a fi unul dezastruos pentru investițiile locale. Potrivit Uniunii din cauza deciziei Guvernului, un oraș mare poate pierde de până la 100 de milioane de lei din bugetul local față de anul precedent.

 

 

 

Potrivit sursei citate, liderii autorităților locale sunt deja în panică. Asta, pentru că din cauza deciziei Guvernului, impozitul pe venit nu ajunge 100% la comunitățile locale.

Anul 2024 va fi unul dezastruos pentru investițiile locale! Liderii autorităților locale intră, deja, în panică și pe bună dreptate, deoarece, din cauza deciziei Guvernului, impozitul pe venit nu ajunge 100% la comunitățile locale, deși aceste fonduri au fost folosite până acum în beneficiul dezvoltării pe plan local.” se arată într-un comunicat UDMR.

 

 

 

Până în prezent, fondurile provenite din impozitul pe venit au fost esențiale pentru proiectele de dezvoltare locală, iar decizia guvernului face ca un oraș mare să piardă până la 100 de milioane de lei din bugetul local față de anul precedent.

 

 

 

Aceasta înseamnă că multe proiecte și investiții planificate pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor vor fi afectate sau chiar anulate.

”Pentru un oraș mare, acest lucru înseamnă o pierdere de până la 100 de milioane de lei din bugetul local față de anul precedent! Este o realitate tristă și va fi responsabilitatea Guvernului atunci când banii pentru proiecte și investiții majore se vor epuiza la mijlocul anului.”, mai precizează UDMR.

 

În cadrul unei conferințe de presă, președintele UDMR, Kelemen Hunor a precizat că parlamentarii formațiunii sale au depus un amendament la Legea finanțelor, dar goaliția n-a fost de acord cu revenirea la situația consacrată, care înseamnă că impozitul pe venit rămâne la dispoziția autorităților locale.

 

 

CITEȘTE ȘI:Autonomia Ținutului Secuiesc, pusă din nou pe tapet de UDMR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with