Image 1
Image 2

ALEGERI 2024

UDMR refuză unificarea alegerilor și critică schimbările de reguli în timpul jocului

UDMR refuză unificarea alegerilor și critică schimbările de reguli în timpul jocului
UDMR critică un proiect de ordonanță de urgență care ar permite comasarea alegerilor și favorizează traseismul politic, afectând integritatea administrației publice locale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

UDMR critică proiectul de ordonanță de urgență care propune comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, susținând că acesta ar subordona administrația publică locală intereselor politice. Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a subliniat că acest proiect, dezvăluit de Ministerul Afacerilor Interne pentru a avea loc pe 9 iunie, ar modifica regulile în mod neprevăzut, afectând astfel credibilitatea și predictibilitatea în administrația publică locală. El a exprimat îngrijorări cu privire la constituționalitatea acestui proiect și a evidențiat că ar facilita traseismul politic, permițând primarilor să schimbe partidele în timpul campaniei electorale.

 

 

Potrivit lui Cseke, acest act normativ este politic motivat și nu contribuie la funcționarea eficientă a administrației publice locale în România. El a argumentat că cei care doresc să schimbe partidul ar trebui să înțeleagă că nu pot ocupa poziția de primar în timpul campaniei electorale, dacă aleg să candideze sub un alt partid. UDMR a exprimat o poziție fermă împotriva acestui proiect și intenționează să voteze împotriva lui în Parlament, a concluzionat Cseke Attila.

 

 

Citește și:

 

UDMR vrea mandat de 5 ani pentru aleșii locali

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CONTRABANDĂ ÎN SATU MARE

Ţigări purtate cu drona între ţări

Miercuri, 6 septembrie 2023, în jurul orei 5.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au sesizat, în zona de responsabilitate, pe direcţia localităţii Turţ, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

Cum își bate Electrica Satu Mare joc de consumatori?

Cum își bate Electrica Satu Mare joc de consumatori?

Sambătă 16 martie, în jurul orei 10 s-a produs o pană de curent în Satu Mare și alte localități din județ. Suni la Electrica deranjamente 0262 929 și stai de vorbă cu robotul . Te întâmpina o voce care te trimite pe toate tastele telefonului. După o jumătate de oră te dumirești despte ce ar fi vorba.