Image 1
Image 2
Acasa

CONTROALE DSVSA SATU MARE

Un alt magazin sătesc amendat cu 10.000 de lei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat în perioada 27 octombrie - 2 noiembrie 2023 92 de acțiuni de control.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

 

Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.

 

D.S.V.S.A. Satu -Mare, va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare nunți, precum și alte evenimente, pentru a preîntâmpina apariția unor episoade nedorite.

 

În urma acestor controale au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei , din care – 1 amendă contravențională în valoare de 10.000 lei, pentru 1 Magazin Alimentar din localitatea Moftinu Mare – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, dar și 4 avertismente pentru 4 producători particulari, de produse lactate și de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piață, pentru comercializare.

 

DSVSA Satu Mare, prin inspectorii de specialitate din cadrul serviciului de control oficial al siguranței alimentare, continuă acțiunea de verificare a cantinelor școlare, a cantinelor care deservesc grădinițele și căminele de copii, a unităților și chioșcurilor din incinta unităților de învățământ pentru a preîntâmpina apariția unor evenimente nedorite odată cu începerea noului an școlar.

 

CITEȘTE ȘI:

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with