Image 1
Image 2

VAMA PETEA

Un camion de 11 tone încărcat cu deșeuri a fost oprit la graniță

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului nu au permis ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu 11 tone de deșeuri provenite din Germania.

 

 

Luni, 05 februarie 2024, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrarea în România un cetățean român, în vârstă de 54 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România, cu care transporta deșeuri (mobilă și saltele second-hand) provenite din Germania. Marfa urma să ajungă la o societate comercială din județul Alba.

 

 

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 11.000 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (șoferul nu a putut prezenta certificatul de curățare, dezinfecție și dezinsecție pentru marfa transportată).

 

 

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

 

CITEȘTE ȘI:

Mașină furată vara trecută din Franța, depistată la Petea

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with