Image 1
Image 2

VINE GERUL

Un nou apel către sătmăreni să-i îndrume pe nevoiași la adăpost

Adrian Balaj, directorul DAS Satu Mare
Direcția de Asistență Socială Satu Mare lansează un nou apel către toți sătmărenii care au cunoștință de cazuri de oameni fără adăpost să anunțe reprezentanții instituției publice și să-i îndrume pe cei aflați în nevoie spre adăpostul de noapte.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Direcția de Asistență Socială Satu Mare lansează un nou apel către toți sătmărenii care au cunoștință de cazuri de oameni fără adăpost să anunțe reprezentanții instituției publice și să-i îndrume pe cei aflați în nevoie spre adăpostul de noapte.

 

“Având în vedere faptul că din această noapte vremea se răcește semnificativ, temperaturi scăzute fiind prognozate pentru perioada următoare, rugăm sătmărenii să anunțe Direcția de Asistență Socială Satu Mare în cazul în care cunosc cazuri ale unor persoane fără adăpost. Facem apel la comunitatea locală să semnaleze aceste situații la numărul de telefon 0751.200.703 pentru ca echipa mobilă din cadrul Adăpostului de noapte să poată interveni imediat”, anunță reprezentanții instituției publice.

 

Temperaturile scăzute pot duce la hipotermie și implicit la decese, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți.

De aceea, este bine ca persoanele care cunosc cazuri de oameni ai străzii, care nu au un acoperiș deasupra capului să îi îndrume pe aceștia spre Adăpostul de Noapte, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Satu Mare, sau să anunțe direct reprezentanții instituției publice, spre a prelua aceste cazuri.

 

Este foarte important ca acești oameni aflați în dificultate să aibă unde să doarmă, având în vedere temperaturile scăzute din ultimele săptămâni și ninsorile care au venit.

 

La Adăpostul de Noapte, beneficiarii vor avea parte și de mese calde, posibilitatea să se spele, să primească haine călduroase, dar și produse pentru igiena personală.

 

Desigur că pentru a putea să beneficieze de toate aceste lucruri, asistenții sociali le impune oamenilor străzii anumite condiții. Aceștia nu pot să intre în centru băuți sau drogați, nu trebuie să provoace scandaluri sau agresiuni asupra celorlalți colegi, dar este necesar să dețină un act de identitate, fie el și temporar.

 

Dacă nu sunt întrunite aceste condiții, oamenii străzii riscă să fie scoși afară din Adăpost, iar acest lucru este grav, luând în considerare faptul că iarna și-a intrat deplin în drepturi.

 

Asistenții sociali oferă ajutor beneficiarilor pe diferite paliere, inclusiv la obținerea actelor de identitate, sau servicii de consiliere psihologică, ori activități social – educative.

 

Mai trebuie menționat faptul că Adăpostul de Noapte oferă găzduire temporară până la 12 luni persoanelor adulte fără adăpost, cu posibilitate de prelungire după reevaluarea situaţiei și mamelor şi copiilor acestora victime ale violenţei domestice, care se află în situaţie de urgenţă, care vor beneficia de serviciile de cazare până la 3 luni, cu posibilitate de prelungire după reevaluarea situaţiei.

 

Citește și:

Șapte oameni ai străzii au fost duși la Adăpostul de noapte

CONTRABANDĂ ÎN SATU MARE

Ţigări purtate cu drona între ţări

Miercuri, 6 septembrie 2023, în jurul orei 5.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au sesizat, în zona de responsabilitate, pe direcţia localităţii Turţ, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.