Image 1
Image 2

Un nou compus anti-grasime a fost descoperit in vinul rosu

Cercetatorii de la Universitatea Purdue au descoperit un compus prezent in vinul rosu, struguri, afine si in fructul pasiunii care blocheaza dezvoltarea celulelor adipoase.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cercetatorii de la Universitatea Purdue au descoperit un compus prezent in vinul rosu, struguri, afine si in fructul pasiunii care blocheaza dezvoltarea celulelor adipoase.

Intitulat piceatannol, compusul descoperit de cercetatorii americani, citati de descopera.ro, are o structura asemanatoare cu resveratrolul, alt compus existent in vinul rosu ce este recunoscut pentru efectele sale benefice.

Oamenii de stiinţa cred ca piceatannolul ajuta corpul sa se protejeze de cancer, afecţiuni cardiace si de bolile neurodegenerative. Resveratrolul este transformat de oameni in piceatannol dupa ce este consumat.

Cercetatorii au descoperit ca piceatannolul ar putea juca un rol important in lupta contra obezitaţii, deoarece acest compus inhiba dezvoltarea celulelor adipoase.

„Piceatannolul joaca un rol important in adipogeneza, procesul in care celulele adipoase imature devin celule adipoase mature. in prezenţa piceatannolului se poate observa amanarea sau chiar inhibarea completa a procesului de adipogeneza”, a explicat Kee-Hong Kim, conducatorul studiului.

Cercetatorii spera ca studierea aprofundata a acestui compus sa duca la un nou tratament impotriva obezitaţii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with