Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un sat întreg din județul Arad a fost retrocedat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Localnicii din Nadăş au pierdut, joi, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Arad, procesul privind revizuirea unei sentinţe de împroprietărire a unei familii cu 8.700 de hectare de teren, aproape tot extravilanul localităţii, dar oamenii s-ar putea adresa CEDO.

Tribunalul Arad a pronunţat, joi, în şedinţă publică, verdictul în procesul prin care localnici din Nadăş şi instituţii publice cereau revizuirea sentinţei prin care o familie a fost împroprietărită cu 8.700 de hectare de păduri şi alte terenuri, adică aproape tot extravilanul satului, scrie Mediafax.

Judecătorii au anunţat că resping recursul formulat de localnici şi instituţii ale statului după ce, şi în primăvară, le fusese respinsă o cerere de revizuire a vechii sentinţe ce atribuia aproape tot extravilanul satului familiei Colţeu, din Arad.

Sentinţa de joi este definitivă şi irevocabilă, astfel că familia Colţeu a rămas proprietara a peste 8.700 de hectare de teren.

“Aşteptăm motivarea acestei sentinţe şi vom analiza ce posibilităţi mai sunt în acest caz. În România, există doar căi de atac extraordinare, ce ţin de eventuale erori, dar totul depinde de motivarea sentinţei. Nu este exclus să ne adresăm Curţii Europene a Drepturilor Omului”, a declarat avocatul localnicilor, Stelian Lupu.

Familia care a obţinut în instanţă aproape tot extravilanul satului Nadăş, intrând în conflict cu unii localnici, a moştenit averea de la o vecină care a murit la 93 de ani.

La sfârşitul anului trecut, fiica împroprietăriţilor, Simona Ilieş, declara că părinţii săi, Viorica şi Mihai Colţeu, au obţinut terenurile de la o bătrână evreică, Ecaterina Mairovitz.

“Părinţii mei au dobândit dreptul de proprietate asupra unor terenuri situate în extravilanul satului Nadăş, dintre care unele cu pădure, în calitate de legatari universali desemnaţi de moştenitoarea (Ecaterina Mairovitz – n.r.) proprietarului înscris în cartea funciară, de la care statul comunist le preluase în mod abuziv. Retrocedarea s-a dispus prin hotărâre judecătorească irevocabilă, în sentinţă fiind individualizate terenurile restituite prin indicarea numărului cărţilor funciare, cu numerele topografice şi suprafeţele corespunzătoare, care figurau înscrise pe numele fostului proprietar deposedat”, explica Simona Ilieş.

Avocatul familiei Colţeu, Nicolae Crăciun, declara, la vremea respectivă, că demersurile pentru restituirea terenurilor au fost începute de Mairovitz, cu câţiva ani înainte de a muri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Incredibil dar se pare ca este adevarat. Dupa graba cu care au dat sentinta si refuzarea recursului este clar SPAGAAA , DIICOT – SAU ALTE ASEMENEA INSTITUTII DE CE NU SE AUTOSESIZEAZA SAU ACTIONEAZA NUMAI LA COMANDA? DACA DA A CUI? SE SPUNE CA JUSTITIA ESTE OARBA NU STIAM CA ESTE SI PROASTA, DAR LA NOI IN ROMANIA POTI SA CUMPERI ORICE TOT SISTEMUL ESTE CORUPT DE LA BASE PINA LA UMILUL PORTAR AL UNEI FABRICI . SE VA AJUNGE LA CEDO CU ACEST CAZ ,IAR SATENII VOR CISTIGA , DE PLATIT VOM PLATI CA DE OBICEI NOI TOTI CONTRIBUABILI NU DOBITOCII CARE AU DAT ACEASTA SENTINTA NU SE POT NUMI JUDECATORI POATE HOTI

Lasă un răspuns