Image 1
Image 2
Acasa

NORD VEST PATRONATE

Șef nou peste patroni

La Zalău a avut loc luni, 20 noiembrie, o întâlnire a patronatelor din Regiunea de Nord Vest afiliate la Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR),
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

…în cadrul evenimentului ”Antreprenoriat și Digitalizare”, care a marcat printre altele constituirea filialei locale din Sălaj și constituirea Federației Patronatelor IMM din Regiunea Nord-Vest.

 

 

La eveniment au participat Florin Jianu, președinte CNIPMMR, Dinu Iancu Sălajanu – președinte CJ Sălaj, Augustin Feneșan – Prim-vicepreședinte CNIPMMR, Dumitru Nancu – Director General FNGCIMM, Cristian Otgon – Șef Departament Specializare Inteligentă, Ajutor de stat și Instrumente Financiare Inovative la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Cristian Răgușitu – consilier superior Politici Implementare Programe IMM – AIMM CLUJ, Octavian Petric – președinte de onoare al PIMM Satu Mare și Crina Dunca – președinte Patronatul IMM Satu Mare, alături de antreprenori din regiune.

 

 

Moderatorul evenimentului a fost Cristina Szigyarto, președintele nou constituitului Patronat al IMM din Sălaj.
În cadrul evenimentului, au fost prezentate programele de finanțare disponibile pentru mediul privat și au fost discutate ultimele modificări fiscale care afectează mediul de afaceri.

 

“Salutăm constituirea la nivelul județului Sălaj a primului patronat al IMM-urilor și a Federației Patronatelor IMM din Regiunea Nord-Vest. Așa cum CNIPMMR este parte a dialogului social tripartit și se implică activ în realizarea politicilor publice de la nivel central, venind tot timpul cu analize privind impactul acestora asupra mediului de afaceri, așa ne dorim ca și organizația noastră teritorială să fie un partener stabil și de încredere pentru autoritățile locale. Totodată, ca urmare a implicării organizațiilor noastre patronale, vedem că s-a accelerat absorbția fondurilor europene și sunt convins ca politicile publice vor continua în acest sens. Le urăm succes colegilor noștri care suntem siguri ca vor deveni un reper în mediul de afaceri din regiunea de Nord-Vest și din județul Salaj”, a declarat Florin Jianu, președinte CNIPMMR în cadrul evenimentului.

 

Întâlnirea a marcat și constituirea Federației Patronatelor IMM din Regiunea Nord-Vest, din care fac parte patronatele IMM din regiune, președinte al Federației fiind ales Octavian Petric, administrator SC Metalpet SA, din partea PIMM Satu Mare.

 

Omul de afaceri Octavian Petric a făcut apel la coalizarea mediului de afaceri pentru a putea fi o vocea puternică. ”Ne aflăm într-un moment crucial pentru mediul de afaceri. Mediul politic și economic actual este plin de provocări, dar și de oportunități. Este momentul să strângem rândurile și să fim o voce unită și puternică. În fața noastră se profilează decizii importante care vor modela viitorul afacerilor noastre, iar pentru a ne face auziți, trebuie să fim coerenți și să acționăm împreună. Este important să aducem în discuție necesitatea predictibilității în mediul de afaceri, care a cam dispărut în ultimii ani. Companiile au nevoie de stabilitate și claritate pentru a planifica investiții, pentru a-și dezvolta strategiile și pentru a asigura locuri de muncă sigure. Este responsabilitatea noastră să ne exprimăm îngrijorările și să lucrăm împreună cu autoritățile pentru a crea un mediu economic predictibil și prielnic afacerilor”, a declarat Octavian Petric.

 

Citește și

Patronatul IMM, cea mai reprezentativă voce a patronilor din Satu Mare

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with