Image 1
Image 2

GĂINĂRII

Un tânăr de 18 ani arestat preventiv după ce a furat 2 covoare dintr-o locuință din Coltău

Doi urmăriţi au fost prinşi şi încarceraţi
În urma activităților desfășurate de polițiștii Secției 1 Groși, un tânăr de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiindu-i probată activitatea infracțională pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat în localitatea Coltău.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La data de 25 octombrie a.c., o tânără de 21 de ani a sesizat polițiștii despre faptul că, în cursul nopții, i-au fost sustrase două covoare, fiind identificată și persoana bănuită de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

 

În, 16 noiembrie a.c., un bărbat a depus plângere la sediul poliției, sesizând faptul că, aceiași persoană a fost surprinsă încercând să forțeze geamul unei societăți comerciale din localitatea Coltău, fiind cauzat un prejudiciu de 1.400 de lei.

 

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat, fiind reținut pentru 24 de ore. Tânărul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Ce spune instanța

 

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 4870/P/2023 din data de 17.11.2023 şi, în consecinţă:

 

În temeiul art. 223 alin. 1 lit. d şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Preda Nicolae Florin, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 17.11.2023 până în 16.12.2023 inclusiv, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, faptă prevăzută de art. 228 alin. (1), art. 229 alin (1) lit. b) Cod penal și tentativă la furt calificat, faptă prevăzută de art. 32 alin (1) Cod Penal raportat la art. 228 alin. (1) – art. 229 alin. (1), lit. b) ?i d) ?i alin. (2), lit. b) Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal.

 

Respinge solicitarea inculpatului Preda Nicolae Florin, prin apărător, de a se dispune împotriva lui măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ULTIMĂ ORĂ

”Mănușă Albă” a fost reținut și a fost dus în arest IPJ Maramureș pentru act sexual cu un minor

”Mănușă Albă” este porecla bărbatului în vârstă de 36 ani care a fost găsit în garsoniera mizeră în care a fost găsita fetița de 13 ani dispărută acum 7 zile. Procurorii au deschis un dosar penal pe numele individului sub aspectul comiterii infracțiunii de act sexual cu un minor. Conform noii legi penale, orice act sexual cu un minor sub 16 ani, va fi automat acuzat de infracțiunea de viol.