Image 1
Image 2

UPDATE: Guvernul Ciolacu, la prima şedinţă

UPDATE: Guvernul Ciolacu, la prima şedinţă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 Update:

După prima şedinţă de guvern, premierul Ciolacu a anunţat că „urgenţa maximă” a cabinetului său o reprezintă schema de reducere a adaosurilor comerciale la alimentele de bază şi că, pe lângă reducerea inflaţiei „la o singură cifră”, este la fel de important „să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România”.


Printre celelalte priorităţi anunţate de şeful guvernului, se numără sprijinirea procesării de alimente, schema de susţinere a materialelor de construcţii şi introducerea energiei verzi în fermele agricole.

„Acesta este guvernul României, nu al PSD, nu al PNL”, a spus Marcel Ciolacu. „Suntem cu toţii colegi, nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii. Vom împărţi atât reuşitele, dar mai ales eventualele greşeli”.

 


UPDATE:

După depunerea jurământului la Palatul Cotroceni, prim-ministrul Marcel Ciolacu şi echipa sa de miniştri au ajuns la Palatul Victoria, unde la ora 19.00 se desfăşoară prima şedinţă a Executivului de la instalarea în funcţie.

Primul care a parcurs holul de onoare al Guvernului, decorat cu drapelele României şi Uniunii Europene, a fost premierul Marcel Ciolacu, urmat de miniştrii Cabinetului său.

 

Joi, 15 iunie 2023, Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat cererea de acordare a încrederii pentru programul şi lista Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu.

S-au înregistrat 290 de voturi “pentru” şi 95 “împotrivă”. Niciun vot nu a fost anulat.

Votul a fost secret cu bile, iar pentru învestirea Guvernului era nevoie de cel puţin 233 de voturi “pentru”.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with