Image 1
Image 2

UPDATE: O fabrică din industria lemnului a ars la Bârsău

UPDATE: O fabrică din industria lemnului a ars la Bârsău
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În această noapte, în jurul orei 23.00, Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, produs la un operator economic din domeniul prelucrării lemnului din localitatea Bârsăul de Sus.
La locul indicat au fost alocate de urgenţă trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, încadrate de 1 ofiţer şi 13 subofiţeri, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare.

Totodată a fost solicitat şi sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, aparţinând Unităţilor Administrativ Teritoriale Bârsău şi Crucişor.

Pentru o intervenţie promptă şi rapidă a mai fost chemat un echipaj de salvatori din cadrul Punctului de lucru Fărcaşa, ISU Maramureş.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unei hale metalice pe o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi.

Concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, pompierii au intervenit şi la limitarea propagării acestuia la casa de locuit din vecinătate şi la o uscatorie de cherestea.

Cu tot efortul depus de echipajele militare, pagubele produse în urma evenimentului au fost următoarele:
Distrugerea pe o suprafaţă de aproximativ 250m a unei hale de depozitare material lemnos construită din panouri de metalice, 10 motoare electrice, 5 tone de peleţi, 50 bucăţi baloţi de paie şi o maşină de producţie peleţi.

Au fost salvate de la ardere următoarele bunuri:
50 m cub material lemnos (buştean), 25 m cub cherestea, casa şi uscătoria de cherestea învecinate de aproximativ 100 m pătraţi.

Sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost stabilită ca fiind scânteie mecanică iar mijlocul care a produs aprinderea a fost motor electric.

Echipajele de salvatori au acţionat până la orele dimineţii pentru stingerea focarelor ce ardeau mocnit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Toate blocurile din Negrești-Oaș vor fi reabilitate termic

MODERNIZARE ȘI ANVELOPARE

Toate blocurile din Negrești-Oaș vor fi reabilitate termic

Toate blocurile din Negrești-Oaș vor avea fațadă nouă grație reabilitării termice prin care vor trece. Anunțul a fost făcut de primărița Aurelia Fedorca, în cadrul unei conferințe de presă, prin care a informat că blocurile de pe Aleea Trandafirilor, respectiv străzile Victoriei și Livezilor vor fi următoarele care vor beneficia de lucrări de eficientizare energetică, prin PNRR.