Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

UPDATE: Programul consultărilor de marţi

Sigla Informatia Zilei
UPDATE: Programul consultărilor de marţi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

UPDATE: Partidele parlamentare merg marţi la Palatul Cotroceni pentru consultări cu preşedintele Klaus Iohannis.

Programul de marţi al consultărilor cu partidele din Parlament:

  • Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL) – Partidul Social Democrat (PSD) – Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale
  • Ora 12:30 – Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
  • Ora 13:00 – Uniunea Salvaţi România (USR)
  • Ora 13:30 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)

UPDATE:

Administraţia prezidenţială a transmis că a luat act de decizia lui Nicolae Ciucă de a-şi da demisia, premier interimar urmând să fie Cătălin Predoiu.
„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Cotroceni, care şi-a înaintat oficial demisia din funcţia de Prim-ministru. În temeiul prevederilor constituţionale, Preşedintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă şi a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea domnului Marian-Cătălin Predoiu ca Prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile Prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat luni, 12 iunie, într-o conferinţă de presă la sediul Guvernului, că şi-a depus demisia din funcţie. Urmează ca guvernul să fie condus interimar până la învestirea unui nou cabinet, care ar trebui să fie condus de Marcel Ciolacu, liderul PSD.

„Astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de premier. Vom avea un guvern interimar care va funcţiona până se va învesti un nou Guvern, nou guvern care sperăm să fie învestit până la finalul săptămânii, noi ne-am propus până joi. După care să ne ocupăm de problemele prioritate din programul de guvernare. Doresc la final de mandat să mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat în această perioadă”.

Liderii coaliţiei de guvernare sunt aşteptaţi să se reunească luni după-amiază pentru împărţirea ministerelor şi definitivarea programului de guvernare a viitorului Executiv.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with