Image 1
Image 2

AEGERI 2024

Victorie Decisivă în Taiwan: Candidatul Văzut ca ‘Periculos’ de China Câștigă Președinția

Lai Ching-te, candidatul pro-independență din Taiwan
China a intensificat presiunile diplomatice și militare în săptămânile premergătoare alegerilor, subliniind că orice încercare de independență a Taiwanului va fi zdrobită. Tensiunile rămân ridicate în regiune, iar rezultatul alegerilor are potențialul de a afecta echilibrul fragil din strâmtoarea Taiwanului.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Criză în Taiwan: Candidatul Susținut de China Recunoaște Înfrângerea, Deschizând Calea Pentru Creșterea Tensiunilor”

 

 

La scurt timp după anunțul victoriei, principalul candidat al partidului de opoziție din Taiwan, Kuomintang, favorabil apropierea de China, și-a recunoscut înfrângerea la alegerile prezidențiale. Candidatul învins, Hou Yuh-ih, a declarat în fața susținătorilor săi că respectă decizia poporului și a felicitat învingătorii, exprimând speranța că aceștia nu vor dezamăgi așteptările cetățenilor taiwanezi.

 

 

Vicepreședintele în exercițiu, Lai Ching-te, de la Partidul Democrat Progresist (DPP), a obținut 41,6% din voturi, conform rezultatelor oficiale care acoperă peste 60% din secțiile de votare. Lai Ching-te, văzut de Beijing ca un “grav pericol,” susține că Taiwanul este de facto independent și a fost subiectul unor amenințări din partea Chinei.

 

 

Rivalul său, Hou Yu-ih, susținut de Kuomintang (KMT), care promovează apropierea de Beijing, a obținut 33,2% din voturi. În total, peste 19 milioane de cetățeni taiwanezi au participat la alegeri, iar scrutinul este considerat o alegere crucială între menținerea păcii și riscul unei confruntări militare.

 

 

China a intensificat presiunile diplomatice și militare în săptămânile premergătoare alegerilor, subliniind că orice încercare de independență a Taiwanului va fi zdrobită. Tensiunile rămân ridicate în regiune, iar rezultatul alegerilor are potențialul de a afecta echilibrul fragil din strâmtoarea Taiwanului. SUA, principalul susținător militar al Taiwanului, a reafirmat importanța menținerii păcii și stabilității în regiune și a anunțat intenția de a trimite o “delegație informală” în Taiwan după vot.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with