Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

DISCURSUL DE LA BĂILE TUȘNAD FACE FURORI ȘI ÎN SLOVACIA:

Viktor Orbán, nemulțumit de maghiarii dezbinați din Slovacia

Viktor Orban
Nu doar românii au fost sub tirul premierului ungar Viktor Orbán, prezent la Universitatea Liberă de la Băile Tușnad, titrează presa din Slovacia, ci și slovacii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Deși reprezintă aproximativ zece la sută din populația Slovaciei, comunitatea maghiară nu reușește să intre în Parlamentul din Bratislava.

Adică nu au reprezentare parlamentară ca UDMR, care a reușit să adune pe listele sale parlamentare toate partidele maghiare, dar și organizațiile civice. UDMR nu are niciun fel de concurență din punct de vedere politic, pentru că a anihilat orice altă formă de organizare a maghiarilor din România.

“Aceasta este o performanță slabă — le-a transmis premierul Orban maghiarilor din Slovacia —  și este nevoie de mai multă muncă dacă cineva dorește să lucreze pentru țară în părțile separate ale țării”. Din cauza expresie sale “părțile separate ale țării” Ministerul Afacerilor Externe slovac l-a chemat pe Csaba Balogh, ambasadorul Ungariei în Slovacia, și i-a cerut să explice ce înseamnă “părți separate”.

În viziunea premierului Orban, nu doar Ținutul Secuiesc, este “parte separată” a Ungariei, ci și Transilvania despăre care a declarat: “Eu niciodată nu a am spus că Transilvania este pământ românesc”.

După cum se vede, discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad face furori și în Slovacia.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with