Image 1
Image 2

CUIBURI DE VIPERE

Vipera devine un animal de temut ca urmare a încălzirii vremii

Vipera devine un animal  de temut ca urmare  a încălzirii vremii
Sătmărenii care în urmă cu 15 – 20 de ani au circulat cu maşina pe drumul spre Micula, imediat ce au intrat în Pădurea Noroieni, în vecinătatea fostei zone de agrement, au remarcat cu siguranţă atenţionarea privind existenţa viperelor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cursul anului 2023, am contactat reprezentanţi ai Ocolului Silvic Satu Mare, cei care spuneau că, în ultimii ani, lucrătorii silvici nu au remarcat prezenţa aşa numitelor cuiburi de vipere, dar fără a fi sută la sută convinşi că acest animal târâtor ar fi  dispărut din zonă. Iată că specialişti în herpetologie atrag atenţia tuturor persoanelor iubitoare de natură, că încălzirea prematură a vremii a condus la ieşirea viperelor din hibernare.

 

 

Aceste târâtoare devin agresive mai ales în momentul în care sunt luate prin surprindere, moment în care atacă. În mod normal, viperele „nu aleargă după om” pentru a-l muşca.

 

 

Specialiștii le recomandă tuturor celor care fac diverse drumeții în zone în care au fost semnalate vipere în anii anteriori, să fie foarte atenți și să nu se apropie de ele. Durerea este foarte mare la locul mușcăturii, zona se înroșește și se umflă. Se pot instala semiconştienţa, senzaţie de greaţă, vomă, tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie, transpiraţie excesivă, dureri abdominale. Administrarea serului antiviperin se face cât se poate de repede după incident. În caz contrar, în 12-24 de ore de la muşcătură, poate interveni decesul, în funcție de catitatea de venin introdusă de şarpe în corpul victimei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with