Image 1
Image 2

REZERVAȚIE DE ZIMBRI

Vor fi aduse primele cinci animale sălbatice la Băiuț

De o perioadă de timp se vorbește că în Maramureș se dorește înființarea unei rezervații de zimbri. Aceasta ar urma să fie amplasată în comuna Băiuț.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru realizarea acestui obiectiv, Consiliul Județean Maramureș a adoptat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico – economici și devizul general estimativ pentru obiectivul de investiții “Înființarea și dezvoltarea unei rezervații de animale sălbatice, de zimbri, în comuna Băiuț”.

“Prin acest proiect vom readuce zimbrul în județul nostru, animal care a trăit în pădurile maramureșene până în jurul anilor 1800. Rezervația de zimbri pe care o realizăm în comuna Băiuț va cuprinde zona de acces la rezervație, punctele de plată și observare a zimbrilor, loc de odihnă, clădirea administrativă, punctul de belvedere și rezervația în sine. În prima fază vom avea 5 zimbri la Băiuț, iar ulterior vom dezvolta rezervația. Prezența zimbrilor în rezervația de la Băiuț va atrage și noi turiști în Maramureș, care vor dori să observe și să vadă acest animal falnic în habitatul lui propriu”- a spus președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

În țara nostră există cinci rezervații de zimbri care sunt importante zone de interes turistic.

V. Gherman

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns