Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

1 an de la seceta extremă: Se pot depune cereri pentru despăgubiri până joi, 20 iulie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Dr. ing. Ioan Cioltean, directorul DIrectiei Agricole Judetene
Dr. ing. Ioan Cioltean, directorul DIrectiei Agricole Judetene

În 19 iulie 2023 se împlineşte 1 an de la fenomenul meteo care a prăpădit 1,11 milioane de hectare de culturi, înfiinţate în primăvara anului 2022, în ţara noastră. Nici fermierii din judeţul Satu Mare nu au fost ocoliţi de pagubele produse de seceta extremă. Drept urmare, aceştia au posibilitatea să depună solicitări, până în 20 iulie, pentru a primi despăgubiri, în funcţie de suprafeţele afectate. 

Pentru judeţul Satu Mare, s-a vehiculat că se vor depune aproximativ 9000 de cereri, care vor fi preluate şi procesate de către 4 funcţionari ai Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană, până joi, 20 iulie, care este termenul limită de depunere a documentelor.

Cuantumul sumelor care vor fi virate către judetul nostru depinde de numărul de cereri depuse de către fermierii sătmăreni, dar şi de suprafeţele deţinute de aceştia. În tranşa actuală de despăgubiri se vor acorda 335 lei pentru fiecare hectar considerat sută la sută calamitat, după cum a mai menţionat dr. ing. Ioan Cioltean.

Primarul Toma Betea a venit din Racsa cu 11 cerei, adunate de la cei care au dorit să primească despăgubirile cuvenite
Primarul Toma Betea a venit din Racsa cu 11 cerei, adunate de la cei din comună care au dorit să primească despăgubirile cuvenite

Sătmărenii care au terenul afectat sub 30% nu vor primi despăgubiri, a declarat directorul instituţiei, dr. ing. Ioan Cioltean.

În ceea ce priveşte numărul de funcţionari care operează aceste cereri, directorul executiv a mai explicat faptul că sunt 4 persoane care se ocupă de toţi cei care vin la instituţie în această perioadă, iar preluarea şi procesarea merge destul de rapid, având în vedere că DAJ Satu Mare are parte de ajutor şi de la colegi de la alte instituţii. Dr. Ing. Ioan Cioltean a precizat, cu multă certitudine, faptul că instituţia pe care o conduce va reuşi să se ocupe de fiecare cerere în parte, pentru că zilnic angajaţii lucrează chiar şi peste program. Singura sa doleanţă adresată fermierilor este să aducă aceste cereri spre a le depune.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns