Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

1 ban pe litru de combustibil ar fi o taxă pe consum, nu de poluare, susţine ministrul Mediului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Rovana Plumb: Taxa nu serveşte principiului "poluatorul plăteşte"
Rovana Plumb: Taxa nu serveşte principiului “poluatorul plăteşte”

Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat sâmbătă, la Oradea, că taxa de poluare de 1 ban pe litrul de combustibil cumpărat propusă de senatorii liberali Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea pentru înlocuirea timbrului de mediu nu ar fi o taxă de poluare, ci pe consum, ce nu serveşte principiului “poluatorul plăteşte”.

“Din punct de vedere tehnic, al Ministerului Mediului, taxarea combustibilului nu este o taxă pe principiul poluatorul plăteşte, ci este o taxă pe consum. Iar taxa pe consum nu este în domeniul de aplicare al Ministerului Mediului. Acest minister doreşte ca prin politicile de înnoire a parcului auto şi aplicarea acestui tip de taxare, timbrul de mediu, să respectăm principiul poluatorul plăteşte şi să putem să reducem impactul negativ al emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul citat de Agerpres.

Potrivit Rovanei Plumb, o primă analiză şi o evaluare a efectelor implementării timbrului de mediu se va face la sfârşitul lunii octombrie.

Senatorii PNL de Bihor Cristian Bodea şi Valeriu Boeriu au anunţat joi că vor depune o interpelare către ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, nemulţumiţi de refuzul Guvernului care nu susţine adoptarea iniţiativei lor legislative de schimbare a timbrului de mediu într-o taxă de poluare de 1 ban pe litru de combustibil.

“Este un răspuns de sezon, adică un fel de ghiveci, din care putem deduce că ori Guvernul nu înţelege, ori nu îi pasă. Ni se spune că astfel vor fi mai puţini bani la Fondul de Mediu, fond ce se ocupă de multe lucruri: de casa verde, spaţii verzi, de împăduriri, de canalizare, de alunecări de teren… Sigur, trebuie să fie făcută şi canalizarea, dar nu cred că din taxa de primă înmatriculare”, a declarat senatorul Boeriu.

Demarat în luna aprilie, proiectul de lege propunea transformarea taxei/timbrului de mediu – “inechitabil, controversat”- în taxa de poluare de 1 (un) ban pe litru de carburant, plătibilă de către toţi cei care poluează. Banii colectaţi din taxa de 1 ban ar urma să ajungă la Fondul de Ameliorare pentru Împăduriri, pentru a contracara poluarea

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Taxa este unitatea de masura al rabdarii populatiei aplicate de conducerea damboviteana specific balcanica !. Oare populatia din Transilvania pana cand va accepta aceste bascalii ?. Suntem pe primul loc in UE la taxe !. Cu taxe nu se poate relansa economia si nici cresterea nivelului de trai al populatiei !.

  2. taxa de sex nu pune ministresa pt ca din frecare ies vapori si gaze care polueaza,,,,hei rovanica ce zici ce idee buna, hai? niste bani ce mama dracului ca doar vin sarbatorile de iarna iar cei de la RMC nu va dau spaga ca nu -i clar cu poporu, dar a-ti putea impune cu forta cine dracu-i poporu asta si cum isi permite sa va tulbure linistea de a va imbuiba din banii lui,,,nesimtitii va deranjaza

Lasă un răspuns