Image 1
Image 2

BURSA AJOFM SATU MARE

1000 de tineri din județ vor să lucreze

Holul Casei de Cultură din municipiul Satu Mare a fost, din nou, supraaglomerat, cu ocazia organizării Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aproximativ 1000 de tineri entuziaști, dar și alte categorii de vârstă au participat la evenimentul organizat de AJOFM Satu Mare, pentru a-și găsi un angajator.

 

A fost mare forfotă încă de dinainte de ora 9:00, când s-a deschis oficial oferta firmelor angajatoare din județ. Evenimentul a început cu discursurile oficialităților, fiind reprezentate instituții precum Prefectura Satu Mare și Primăria municipiului.

 

335 de locuri de muncă sunt vacante în județul Satu Mare

 

Directoarea AJOFM, Simona Derșidan, le-a urat bun venit tuturor participanților și mult succes în găsirea locului de muncă dorit, dar a oferit și numeroase detalii despre evenimentul organizat vineri, 27 octombrie.

 

“În special această ofertă o facem pentru tineri, dar nu numai, ci pentru toate persoanele care își caută un loc de muncă. Astăzi au spus prezent 41 de societăți, care oferă 335 de locuri de muncă vacante, dintre care 37 sunt pentru studii superioare.

 

Oferta este în toate domeniile. De la industria prelucrătoare, la comerț, la HoReCa, la asistență socială. Deci cine dorește să se angajeze, își găsește astăzi. Poate să interacționeze direct cu agenții economici prezenți aici, să-și depună CV-ul și societățile îi vor invita săptămâna viitoare la interviu.

 

 

Sperăm să avem foarte multe persoane încadrate în muncă astăzi, sau săptămânile viitoare, deoarece noi facem o analiză a acestei activități la 30 de zile, pentru că selecția revine strict în sarcina angajatorilor și atunci până își fac toate demersurile de angajare a celor care corespund, analizele de medicina muncii, durează o săptămână sau două.

 

Dar important este ca oamenii care au venit astăzi aici să-și găsească un loc de muncă”, a precizat directoarea AJOFM Simona Derșidan.

 

Societățile participante fac o selecție a CV-urilor, iar apoi, în două – trei săptămâni se știe câte angajări s-au concretizat

 

Angajatorii care au cerut sprijinul Agenției Județene pentru Ocuparea Locurilor de Muncă Satu Mare fac, în primă fază, o selecție a posibililor viitori angajați, deținând o mapă cu CV-urile și prezentările lor. De aici, se pot centraliza datele de către AJOFM, pentru a afla câte persoane au fost selectate de societățile participante la bursă, spre a avea un interviu.

 

 

Cele mai multe carențe în ce privește personalul se înregistrează în industria prelucrătoare, construcții, dar și HoReCa.

 

 

Noutatea acestei ediții au reprezentat-o cele două standuri ale două societăți recent deschise în Satu Mare, care au nevoie de angajați. În cazul uneia este vorba despre 82 de locuri de muncă vacante, iar cealaltă are 160 de poziții disponibile.

 

 

Intenția celor două mari întreprinderi este ca până în martie – aprilie să-și acopere necesarul de forță de muncă, mai precizează reprezentanta AJOFM.

 

Cursuri de formare profesională pentru șomerii indemnizați sau neindemnizați 

 

Simona Derșidan a vorbit și despre cursurile pe care Agenția le organizează, pentru cei care doresc reconversie profesională sau care doresc să învețe o meserie. Este vorba despre cursuri gratuite, în cazul șomerilor indemnizați, aflați în evidențele instituției, sau neindemnizați.

 

 

Aceștia pot să se înscrie la un curs de formare profesională, în funcție de competențele deținute. În anul 2023, până în prezent, s-au organizat cursuri pentru un număr de 448 de persoane, cursuri pentru meserii considerate deficitare pe piața forței de muncă de către Agenție.

 

Este vorba despre electricieni, instalatori, bucătari, ajutor bucătar, îngrijitori bătrâni la domiciliu, competențe digitale. S-a încercat astfel să se acopere cerințele pieței, a mai menționat Simona Derșidan.

Ciornă automată

INTERVIU

Andreea Stăicuț: “Începe acum, nu mâine, nici poimâine!”

O femeie puternică deține capacitatea de a găsi un echilibru în tot ceea ce face, își urmărește obiectivele și reprezintă un impact pozitiv asupra oamenilor pe care îi întâlnește în cale ei. Acest fapt reprezintă, într-adevăr, o provocare. În cele ce urmează, vă invităm la o discuție cu Andreea Stăicuț, o prezență elegantă, dar și puternică în același timp în mediul online.