Image 1
Image 2

1660 kg de deşeuri din plastic, colectate din Someş de voluntari de la 4 asociaţii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În zilele de 24-25 iunie, coaliţia formată din Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare (SCA), Asociaţia Multisalva şi Asociaţia Ecologică şi Umanitară “Copacul vieţii” din Satu Mare au organizat o acţiune de igienizare a albiei şi malurilor Someşului între Odoreu (Berindan) şi Vetiş în cadrul proiectului ,,Un Someş fără plastic”.

Cele trei organizaţii au făcut apel către iubitorii de sporturi nautice (amatori şi sportivi) să-şi pună umărul la ”scăparea” Someşului de deşeurile de plastic şi nu numai. Pe lângă igienizarea Someşului, acţiunea a avut ca obiectiv conştientizarea comunităţilor riverane privind impactul poluării cu plastic al apelor.

Apelul nu a rămas fără răspuns pentru că nu mai puţin de 76 de voluntari s-au alăturat organizatorilor în cele două zile de curăţenie. Participanţii s-au îmbarcat în caiace şi canoe, proprii sau asigurate de organizatori şi au parcurs în cele două zile un tronson de 23 km de Someş de la Berindan (comuna Odoreu) până la Vetiş, curăţând albia şi malurile de deşeurile abandonate de persoane iresponsabile. În total au fost extrase din albie sau colectate de pe maluri 9-10 metri cubi de deşeu, care a cântărit 1660 kg.

Acţiunea a fost un real succes şi datorită faptului că organizatorii au beneficiat de participarea membrilor Asociaţiei Caiac Smile, iar transportul şi prelucrarea selectivă a deşeurilor rezultate au fost asigurate de o firmă specializată
Proiectul ,,Un Someş fără plastic” reprezintă un apel la implicare în combaterea şi prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării şi afluenţilor săi, adresat membrilor comunităţilor şi autorităţilor publice din localităţile vizate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with