Image 1
Image 2

FAPTE BUNE 

Elevii și părinții de la Școala Brâncoveanu au devenit voluntari SNAC

În cadrul ediției 2023 a campaniei sociale "Săptămâna fructelor și legumelor donate " din cadrul Strategia Națională de Acțiuni Comunitare, profesorii, elevii și părinții de la Școala Gimnazială "Constantin Brâncoveanu " s-au mobilizat exemplar. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aceștia și-au unit forțele pentru a îmbunătăți situația unor familii dezavantajate din comunitatea din care fac parte. Trebuie menționat faptul că nu sunt singurii elevi din județul Satu Mare care doresc să dea o mână de ajutor celor mai puțin norocoși.

 

Și liceenii de la Colegiul Național Doamna Stanca din municipiul Satu Mare s-au unit în facerea de fapte bune, punând bazele unei colaborări cu Asociația Stea, prin intermediul SNAC.

 

 

Pe lângă fructe și legume, ei au urmărit să colecteze alimente neperisabile (ulei, făină, zahăr, orez, paste, conserve, dulciuri) pentru Asociatia Stea, urmând ca acestea să fie distribuite beneficiarilor, provenind din medii defavorizate.

 

 

Mulțumim cadrelor didactice care au coordonat activitățile de voluntariat Camelia Sabo, Anca Moraru, Ioana Tarța, Monica Bednar – Niste și Raluca Șimoni, elevilor și părinților implicați”, a declarat Cristina Bala, președinta Asociației Stea din municipiul Satu Mare.

 

 

Conexiune între școli și centre de plasament, case de tip familial etc

 

 

SNAC este o Asociație națională ce dezvoltă și promovează activitățile de voluntariat realizate de către elevi și cadre didactice, în comunitățile locale din România, pentru a facilita integrarea socială a tuturor persoanelor dezavantajate.

 

 

De asemenea, SNAC urmărește să implementeze un program educațional, care presupune un parteneriat menit să facă legătura dintre școlile de masă și școlile speciale, centre de plasament, case de tip familial, case de bătrâni etc.

 

 

Sistemul Național de Acțiune Comunitară dezvoltă și promovează activitățile de voluntariat realizate de către elevi și cadre didactice în comunitățile locale din România pentru a facilita integrarea socială a tuturor persoanelor dezavantajate.

 

 

Orice persoana are dreptul de a participa activ la comunitate ca formă de integrare socială. Prima etapă de integrare socială este cea școlară, premisă a devenirii sale ca adult util societății. O școală pentru toți și pentru fiecare nu mai este doar un principiu, ci tinde să devină tot mai mult o realitate.

 

 

Schimbarea mentalității oamenilor este tot mai importantă

 

 

Accentul s-a mutat tot mai mult pe dezvoltarea comunităţilor locale, pe conştientizarea nevoilor acestora şi pe valorificarea resurselor umane şi materiale de care dispun. Astfel, schimbarea mentalităţilor oamenilor devine tot mai importantă.

 

 

Oamenii învaţă să-şi identifice problemele, dar şi modalităţile de rezolvare a acestora, învaţă să trăiască în şi prin comunitate, ca parte integrantă a acesteia.

 

 

Școala de astăzi nu mai cere individului doar cunoştinţe teoretice şi profesionale. Ea cere şi abilitatea de a trăi împreună cu ceilalţi într-o comunitate unită şi solidară.

 

 

Citește și:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns