Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CONTROALE LA PETEA

2 TIR-uri au rămas în Ungaria cu 28 de tone de haine

Poliţiştii de frontieră sătmăreni anunţă că au interzis intrarea în România a două TIR-uri care ar fi transportat 28 de toner de haine de mâna a doua.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Joi, 17 august 2023, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean maghiar, în vârstă de 53 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Ungaria.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile second hand de la o societate comercială din Belgia. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate totală de 18 tone – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt indeplinite condiţiile legale.

După aproximativ o jumatate de oră, în acelaşi punct de trecere, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, tot pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean german, în vârstă de 41 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Germania şi transporta articole second-hand (textile) de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din judeţul Suceava.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 9,5 tone textile second hand – nu pot intra pe teritoriul României întrucât şoferul nu a putut prezenta certificatele care să ateste dezinsecţia, dezinfecţia şi curaţarea textilelor.

În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns