Image 1
Image 2

PALATUL VICTORIA

Premierul, fermierii și transportatorii au semnat un acord de încetare a protestelor

Vineri, la Palatul Victoria, prim-ministrul Marcel Ciolacu și reprezentanții fermierilor și transportatorilor au semnat un acord prin care încetează acțiunile de protest.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

S-a decis ca din 5 februarie, să se constituie un Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru revendicările.  protestatarilor.

 

 

 

Premierul i-a invitat pe reprezentanții fermierilor și transportatorilor, care protestează la Afumați, la o nouă rundă de discuții, la sediul Guvernului.

Acordul semnat prevede ca luni, 5 februarie, prin decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu, să se constituie un Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru revendicările protestatarilor.

Comitetul va fi format din reprezentanți ai ministerelor de resort și ai fermierilor și transportatorilor.” se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

 

 

 

 

Potrivit sursei citate, fiecare ministru va desemna câte un secretar de stat din subordinea sa, care să facă parte din comitet, și să gestioneze problemele semnalate.

Spețele concrete care privesc un singur domeniu, vor fi gestionate la nivelul ministerului de resort, împreună cu partenerul social. Scopul Comitetului este soluționarea revendicărilor agricultorilor și transportatorilor și redactarea unor propuneri de soluții concrete pentru sectoarele economice în discuție.”, mai precizează sursa citată.

 

 

 

În baza acordului reprezentanții protestatarilor vor încheia acțiunile de protest atât în Capitală, cât și în teritoriu.

În baza acestui acord, semnat din partea Guvernului de către șeful Executivului, Marcel Ciolacu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, și consilierul de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Daniel Botănoiu, reprezentanții protestatarilor vor încheia acțiunile de protest atât în Capitală, cât și în teritoriu.” mai precizează Palatul Victoria.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Protestele fermierilor riscă să se transforme în mișcări de masă

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with