Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

TRAGEDIE LA BĂBEȘTI

3 morți într-un accident

O tragedie a avut loc sâmbătă, 23 decembrie, în localitatea Băbești, comuna Halmeu, din județul Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

La data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Județean 109 L, în proximitatea localității Băbești, transmite IPJ Satu Mare.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 40 de ani, din Turț, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului pe care l-ar fi condus, răsturnându-se într-un șanț cu apă.

 

Din producerea evenimentului, a rezultat decesul conducătoarei auto, a unui minor de 13 ani și a unei femei de 70 de ani, precum și rănirea unei alte pasagere, în vârstă de 17 ani.

 

În cauză, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

 

La fața locului au intervenit pompierii, care au scos victimele din apă.

 

Echipaje militare ale Detașamentului de pompieri Satu Mare au intervenit cu o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor și terapia intensiv mobilă la extragerea pasagerilor aflați într-un autoturism derapat într-un șanț plin cu apă din localitatea Băbești.

Din primele informații, la sosirea pompierilor la fața locului, autoturismul implicat în accident se afla aproape integral sub apă, o singura persoană din cei 4 pasageri, reușind să se autoevacueze.

 

Victimele, două persoane de sex feminin și un minor de 14 ani, au fost extrase și predate echipajelor medicale prezente la fața locului, care au fost nevoite să declare decesul acestora.

 

Prefectul Radu Roca, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost la fața locului. Iată ce ne-a declarat:

 

La ora 9.30, am fost informat de inspectorul șef de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, locotenent colonel Leuca Ovidiu, cu privire la faptul că este o tragedie în zona Turț.

 

Ne-am deplasat la fața locului și din primele informații, este vorba despre o familie, respectiv o bunică, fică și doi nepoți, de cult adventist, de ziua a șaptea, care se întreptau la Biserica din Halmeu. Echipajele de poliție aflate deja la fața locului au declarat că din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic, datorită posibilelor zone cu pojghită de gheață, autovehiculul a plonjat în șanțul de lângă drumul județean 109L, fiind acoperit în întregime de apa crescută. La momentul sosirii la locul evenimentului, forțele de intervenție procedau la evacuarea victimelor.

 

O victimă, respectiv nepoata de 17 ani, s-a autoevacuat și celelalte trei victime au fost evacuate de pompierii militari. Doctorul aflat la locul intervenției a fost nevoie să declare decesul celor trei victime evacuate. În calitate de președinte a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, l-am convocat pe primarul comunei Turț, de unde își aveau domiciliu victimele, pentru asigurarea oricărui sprijin necesar familiei îndurerate.

 

Exista incheiat un Program comun de masuri pentru perioada iernii incheiat intre prestatorul serviciului de deszapezire, IPJ SM si Consiliul Judetean .

 

Voi analiza și voi verifica cu colegii de la Consiliul Județean Satu Mare dacă conditiile meteo impuneau interventia în zonă. Inclusiv verificarea pe GPS daca au patrulat.

 

Citește și

 

ACCIDENT MORTAL LA BELTIUG: O femeie şi-a pierdut viaţa

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with