Image 1
Image 2

RATA DE PROMOVARE

30 de licee din țară cu promovare de 100% la BAC

30 de licee din țară au avut rata de promovare 100% la examenul de Bacalaureat 2023, sesiunea de vară, potrivit datelor bacplus.ro. Experții în educație cred că numărul acestora este unul prea mic
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

30 de licee dintr-un total de 1444 la nivel național au avut rata de promovare 100% la examenul național de Bacalaureat 2023.
Experții în Educație susțin că numărul este unul mic și explică de ce se întâmplă asta. Menționăm că am luat în calcul doar unitățile de învățământ care au avut mai mult de 40 de candidați.

Cele mai multe licee cu rata de promovare 100% au fost în Cluj, respectiv< Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca și Liceul Unitarian „János Zsigmond” din Cluj-Napoca.

Pe al doilea loc se clasează județul Arad și municipiul București cu trei licee cu rata de promovare 100%.
Pe locul al treilea, se plasează județele Timiș și Iași cu o rată de promovare de 100% la două licee. „Dacă 2-3 elevi nu au dat bacul sau l-au picat din motive de sănătate, este de înțeles, dar dacă sunt mai mult de 10-15 elevi, atunci înseamnă că profesorii nu și-au făcut treaba. Dacă un elev a intrat în clasa a IX-a cu o medie de 9,40, cum de nu a reușit ca la Bac să ia cel puțin 6?”, se întreabă expertul în Educație, profesorul de Matematică Ștefan Vlaston.

Expertul în educație atrage atenția că, din păcate, în România se mai practică fenomenul „elevilor virtuali”. Ștefan Vlaston sublinaiză că acești elevi abandonează școala din diverse motive, dar ei rămân pe foaie ca fiind înscriși, astfel încât unitățile de învățământ să primească fonduri.

 

„Sunt mulți elevi din rural care după ce au intrat la liceu nu mai au bani pentru transport sau cazare și ajung să abandoneze școala, dar ei rămân înscriși chiar dacă nu trec pe la școală, astfel încât liceul să primească finanțare per capita. Spre exemplu, o inspectoare din Târgu Jiu s-a dus la un liceu tehnologic și din 21 de clase a găsit doar patru elevi prezenți la clase”, a spus expertul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with