Image 1
Image 2

SUBVENȚII PENTRU LEGUME

33,69 milioane euro pentru sprijinirea micilor producători de legume

33,69 milioane euro pentru sprijinirea micilor producători de legume
Potrivii unui proiect de ordonanţă de urgenţă aflat în dezbatere publică şi apoi adoptare, micii producători de legume, ar putea beneficia de un sprijin de 1.500 de euro, pe care Ministerul Agriculturii îl va plăti până la jumătatea anului 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După cum subliniază publicaţia Agroinfo, Ministerul Agriculturii a publicat proiectul de Ordonanță de urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate înființată în decembrie 2023 – trimestrul I al anului 2024, în contextul crizei provocate de războiul din Ucraina.

 

Potrivit proiectului beneficiarii ajutorului de stat sunt întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, cultivatori de tomate în spații protejate, respectiv: a) producători agricoli persoane fizice; b) producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificările şi completările ulterioare; c) producători agricoli persoane juridice, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de organizare, societăţile agricole, grupurile şi organizaţiile de producători recunoscute potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 37/2005, cooperativele agricole organizate potrivit prevederilor Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004; d) organismele/organizaţiile de testare a soiurilor, de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare.

 

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 166.206,25 mii lei, echivalentul sumei de 33,69 milioane euro şi se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with