Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

RĂZBOI ÎN ISRAEL

346 de cetăţeni români şi străini repatriaţi

În continuarea informaţiilor transmise în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 …, în noaptea zilei de 7/8 octombrie 2023, 346 cetăţeni români şi străini au fost repatriaţi din Statul Israel, prin intermediul a două curse operate de compania TAROM (189 prin intermediul primei curse, respectiv 157 prin intermediul celui de-al doilea zbor).

MAE informează că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah s-a deplasat la Aeroportul Ben Gurion pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi pe aeroport.

Totodată, reprezentanţii Celulei de Criză a MAE s-au coordonat cu autorităţile israeliene şi cu Patriarhia Română pentru gestionarea grupurilor de cetăţeni români şi de pelerini români aflaţi pe Aeroportul Ben Gurion, în vederea asigurării cazării acestora, până la identificarea unor soluţii de repatriere.

MAE foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor israeliene pentru sprijinul oferit în vederea repatrierii în siguranţă a cetăţenilor români.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en şi www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie” şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Imagini de la judecătoarea Adriana Stoicescu

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a aflat în Israel în momentul izbucnirii conflictului. Aceasta a postat pe pagina de facebook imagini dramatice. Din câte se pare, aceasta a făcut parte din grupul de români repatriaţi, iar acum se află acasă. Adriana Stoicescu a fost preşedinte al Tribunalului Timiş.

Revin cu detalii: aproape 100 de morti, 800 de raniti.
Oameni arsi de vii in propriile case pentru ca au refuzat sa isi paraseasca locuintele si sa fie executati.
Cateva sate intrate sub controlul teroristilor.
Morti pe strada, impuscati la intamplare.
A fost o invazie pe mare, pe uscat si din aer.
Teroristi venind pe Mediterana si tragand ca nebunii.
Drone.
Totul profitand de sfarsitul Sarbatorii corturilor si Shabat.
Sigur, nu veti vedea nimic la tv.
Doar antisemitism.“, a fost unul dintre mesajele Adrianei de sâmbătă.

Imaginile puse pe pagina sa de facebook:

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns