Image 1
Image 2
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[/dearpdfoloş ocupând el însuşi funcţia de prim ministru este parte a problemei.

La fel ca Victor Ponta, Viorica Dăncilă, Florin Cîţu, Ludovic Orban, Nicolae Ciucă, toţi patru numărându-se printre predecesorii actualului prim ministru, nu au găsit „soluţii durabile” pentru o colectare mai bună a TVA şi impozitelor.

Exprimându-şi opiniile pe marginea situaţiei actuale mulţi politicieni găsesc că principala cauză a crizei actuale este colectarea prea mică la buget. Cu alte cuvinte, dacă s-ar fi colectat mai mult nu era o problemă numărul mare de bugetari, nici pensiile speciale, nici pensionările anticipate.

Ca să ne facem o idee despre marile diferenţe dintre modul în care se discută despre reformă este suficient să amintim că în Germania printre primele 10 soluţii propuse de economişti pentru repornirea economiei este desfiinţarea pensiilor anticipate la 63 de ani.

O uriaşă forţă de muncă nefolosită, pensionările anticipate au lăsat instituţii-cheie fără specialişti. Asta se observă pe stradă, în cazul poliţiştilor, în justiţie, în cazul magistraţilor cu experienţă. Datorită lipsei de mână de lucru, se recomandă ca statul să subvenţioneze sala

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with